Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lemnele de foc, tot mai greu de găsit. În multe zone din țară, prețul lor a depășit plafonarea impusă de Guvern

Ordonanța care a plafonat prețul lemnului de foc va fi modificată în Parlament. În ultimele sătămâni, în multe din marile magazine și depozite lemnul de foc a disparut. În mai multe zone din țară, prețul lemnului a depășit plafonarea, chiar dacă nu este legal.

Martori oculari au trimis Euronews imagini de la unii dintre marii retaileri din București. Nu mai au lemne de foc la vânzare de câteva săptămâni.

Guvernul a plafonat prețul lemnelor

După numai trei săptămâni de când Guvenul a aprobat plafonarea la 400 de lei metru cub, acum s-a răzgândit. Situația de pe piața lemnului a fost un argument puternic. Nu e clar cum va arăta legea, dar ar putea dispărea plafonul de 400 de lei.

„Sunt regiuni unde exista si unde se pot incadra in pretul de 400 lei/m3, sunt zone unde au incercat unii comercianti sa traga de timp, sa vada ce se va intampla cu ordonanta de urgenta. Sunt zone mai vulnerabile, unde preturile sunt mari si acolo lucrurile se pot complica, daca nu vin aceste imbunatatiri”, a declarat ministrul Mediuliu Tanczos Barna.

Senatul ar urma să dezbată săptămâna viitoare modificările ordonanței care a plafonat prețul lemnului. În cazul în care nu primește un vot până pe data de 3 noiembrie, aceasta va fi adoptată tacit. Adică rămâne plafonul de 400 de lei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE