Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Se elimină plafonarea pentru prețul lemnelor. Ministrul Mediului: „Modificăm OUG astfel încât să răspundă nevoilor cetățenilor”

La nici o lună de la ordonanța care a plafonat prețul lemnului, limita de 400 de lei metrul cub de lemne de foc va fi eliminată.

Guvernul pregătește o nouă schemă de compensare pentru românii care folosesc lemne pentru încălzire. Săptămâna viitoare Senatul ar urma să voteze modificări ale ordonanței, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna, pentru Euronews România.

Decizia vine după semnalele lansate de ong-uri și retaileri, potrivit cărora lemnul a dispărut de pe piață.

„Sper ca în comisiile de specialitate unde a ajuns ordonanța de urgență săptămâna aceasta, în cel mai scurt timp să fie aduse îmbunătățiri textului de lege, astfel încât ordonanța să răspundă nevoii de a sprijini cetățeni în această criză energetică, în același timp să nu genereze perturbări în domeniul exploatării și exploatări ilegale.

Au fost discutate mai multe variante inclusiv compensațiile care ar trebui să vină la nivelul prețului pe mc sau alte îmbunătățiri care vor fi prezentate ca amendamente zilele acestea și vor intra în plenul Senatului în cel mai scurt timp.

Săptămâna viitoare deja avem toate șansele ca dezbaterile să fie finalizate în Senat”, a declarat ministrul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE