Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Laburiștii i-au găsit un înlocuitor Jacindei Ardern. Cine este Chris Hipkins, viitorul premier din Noua Zeelandă

Partidul Laburist l-a confirmat duminică pe ministrul pentru pandemie, Chris Hipkins, drept succesor al Jacindei Ardern la conducerea formaţiunii şi, prin urmare, viitor premier, după demisia neaşteptată de joi a actualei şefe a executivului neozeelandez, transmite EFE, citată de Agerpres.

Cine este Chris Hipkins

Hipkins, în vârstă de 44 de ani, fusese singurul nominalizat pentru acest post, aşa că această confirmare a sa de către Partidul Laburist a fost o simplă formalitate, a informat duminică Radio New Zealand.

Politicianul laburist a numit-o pe Carmel Sepuloni, în vârstă de 46 de ani, care deţine în prezent portofoliul dezvoltării sociale, artei şi culturii, în funcţia de viceprim-ministru, ea devenind astfel prima persoană originară din insulele Pacificului (Samoa şi Tonga) care ocupă o astfel de funcţie în Noua Zeelandă.

Noul lider al Partidului Laburist va depune jurământul în funcţia de prim-ministru la 25 ianuarie, cu câteva zile înainte de termenul pe care Ardern îl anunţase pentru a părăsi postul - 7 februarie -, în cazul în care ar fi existat dificultăţi în desemnarea unui succesor.

Hipkins a dat asigurări că guvernul său se va concentra asupra provocărilor economice cu care se confruntă Noua Zeelandă, cum ar fi inflaţia, şi cu o posibilă recesiune.

„Economia va fi în centrul a tot ceea ce facem”, a subliniat el duminică.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE