Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

La spitalul din Târgu Cărbunești, 99% din buget se duce pe salarii. Unitatea medicală are datorii de peste un milion de euro

Managerul spitalului din Târgu Cărbunești ia în calcul să-și dea demisia. Declarația lui vine după ce a anunțat că unitatea medicală pe care o conduce este aproape de „faliment”, pentru că peste 90 la sută din buget merge către salarii. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, l-a criticat pe manager pentru modul în care gestionează situația.

99% din bugetul Spitalului din Târgu Cărbunești merge către salarii. Rafila: „E o problemă de management”

Managerul Spitalului din Târgu Cărbunești, Gorj, a revenit asupra declarației prin care anunța că unitatea medicală pe care o conduce ar fi aproape de faliment.

Sorin Mehedințu, managerul spitalului din Târgu Cărbunești: „Suntem într-o situaţie financiară foarte delicată, am folosit un termen nepotrivit ca şi faliment, pentru că totuşi suntem un spital, dar suntem într-o situaţie foarte, foarte delicată din punct de vedere financiar. 99% din bugetul spitalului intră în salarizare, în condiţiile în care nouă ne mai lipsesc 4 miliarde (400.000 de lei noi n.red.) pentru furnizori lună de lună. (...) Faliment e un termen dur, eram obosit, am ieşit din operaţie... Probabil o să-mi dau demisia. (...) Nu ştiu, o să mă gândesc foarte bine”, a spus acesta, potrivit Agerpres.

Managerul a spus că ia în calcul demisia după declarațiile ministrului Rafila, care critica modul în care este condus spitalul din Târgu Cărbunești.

Reporter: Managerul de acolo spune că este depășit de situație, 99% din bugetul spitalului merge pe salariile angajaților și că nu știe ce sa facă. Și citez din manager: Nu sunt genul care să facă reorganizări.

Alexandra Rafila, ministrul Sănătății: „Înseamnă ca dânsul nu prea are ce să caute ca manager la un spital. Este un spital care face servicii medicale foarte puține. Au doar 39% gradul de ocupare a paturilor și, în mod evident, că dacă nu faci servicii medicale și plătești doar salarii personalului, care este numeros, înseamnă că este o problemă de management. E o situație care reflectă ceea ce a spus domnul manager, a spus următorul lucru: Eu nu mă pricep să conduc un spital, asta este realitatea”.

În acest moment, spitalul din Târgu Cărbunești are datorii de peste 1,2 milioane de euro, a declarat managerul spitalului pentru Hotnews. În ultimul an, în spital s-au investit peste 14 milioane de euro, atât din bani europeni cât și din fonduri locale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE