Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

La plajă, toamna. Turiștii se bucură de căldură pe litoral și de prețuri mici la cazare

Cei care au mers la mare în weekend, s-au bucurat de o vreme perfectă pentru plajă. Apa a fost numai bună pentru baie și chiar dacă șezlongurile și umbrelele au dispărut de pe nisip, oamenii au găsit imediat soluții pentru bronzul de toamnă. Vremea la mare va fi în următoarele zile mai caldă decât normalul termic al perioadei, spun meteorologii.

Pe plajele din Mamaia au mai rămas doar pietrele care susțineau umbrele. Oamenii care vor să se bronzeze în aceste zile superbe de toamnă vin cu propriile soluții: scaunele pliabile.

Reporter: Este confortabil scăunelul?

Turist: Este foarte bun, este perfect, mă simt foarte bine. Am venit într-un weekend prelungit, că e vremea foarte bună, am fost și în iulie, dar era o apă foarte rece.

E cel mai bine nu cred că mai găseam ceva și dacă ai luat de acasă tot ce îți trebuie, e bine, atât timp cât ai liniștea asta.

Soarele generos i-a încălzit pe turiști toată ziua

26 de grade Celsius a fost maxima zilei, neobișnuit de cald pentru toamnă.

Cea mai mare bucurie pentru turiștii care au ajuns în aceste zile pe litoral este faptul că apa mării este foarte caldă, are 24-25 de grade Celsius, chiar mai caldă decât la finalul lunii iulie, când am avut 13 grade în apa mării, așadar o atmosferă perfectă pe litoral cu soare blând și briză ușoară.

Turistă: Este foarte bine la noi, din păcate lumea cam spune că nu suntem bine la români, dar este. Mâncarea a fost bună, cazarea bună.

Odată cu venirea toamnei și prețurile au intrat la apă, motiv în plus pentru o vacanță reușită în extrasezon.

Turistă: E foarte frumos, apa este caldă, pentru vremea asta, pentru septembrie, e bine că ne mai putem bucura, asta și pentru cei care nu au posibilități în sezon.

Turist: Ne-am gândit că e cam ultimul weekend plăcut. E mai frumos acum, mai liniște, au scăzut și prețurile la cazare.

Alina Mambet – manager hotel: Mai ținem deschis, până pe data de 1 octombrie. Avem prețuri promoționale, 140 de lei camera pe noapte, hotelul este aproape plin, turiștii se bucură de ultimele zile de vacanță de sezon.

Vremea la mare se menține frumoasă și în următoarele zile, spun meteorologii, și mult mai caldă decât normalul termic al perioadei, însă vântul se va intensifica.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE