Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, ziua 4 în Africa. Șeful statului, întâlnire cu președintele din Zanzibar

Președintele Klaus Iohannis se află sâmbătă în a patra zi a turneului de zece zile din Africa. Șeful statului va ajunge în Zanzibar, unde ar urma să discute cu liderii locali despre dezvoltarea relațiilor economice.

Cel puțin la nivel oficial, Administrația Prezidențială susține că miza acestui turneu ar fi relansarea relațiilor economice dintre România și statele africane, pentru că de mai bine de 30 de ani niciun alt președinte al României nu a mai efectuat vizite oficiale în Africa și era momentul ca șeful statului să meargă în acea zonă, pentru a discuta cu omologii.

Analizând datele oficiale, în acest moment, România importă bunuri în valoare de doar 10 milioane de dolari din 3 state aflate pe agenda președintelui Iohannis. Ne referim la Tanzania, Kenya și Senegal.

România importă, printre altele, din aceste state: ceai, cafea sau tutun.

Și premierul Marcel Ciolacu a fost întrebat despre miza vizitei pe care o efectuează Klaus Iohannis în țările africane. Premierul spunea că el consideră că nicio deplasare a președintelui nu este lipsită de sens, că România trebuie din nou să dezvolte tot mai mult relațiile economice cu țările africane.

Produsul intern brut al Tanzaniei este de patru ori mai mic decât cel al României.

Turneul președintelui în Africa va dura 10 zile. Duminică se va încheia vizita din Tanzania, iar apoi Iohannis va merge în Capul Verde, acolo unde va avea alte întâlniri oficiale cu reprezentanți ai comunității locale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE