Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce alți lideri politici au mai fost invitați să danseze în Africa și ce semnifică acest obicei în cultura africană

Aflat în turneu în Africa, președintele Klaus Iohannis a vizitat o școală de fete din Nairobi. Alături de soția sa, a asistat și la un dans tribal tradițional.

Prima doamnă a dansat alături de eleve, însă, președintele României a refuzat să li se alăture.

De-a lungul timpului politicienii care au vizitat Africa au fost invitați la dans. Unii dintre ei au fost mai îndrăzneți, alții s-au abținut.

Chiar la începutul acestei luni, regina Camilla a Marii Britanii s-a alăturat femeilor din Nairobi care au invitat-o la un dans tradițional.

Aflată într-o vizită în Africa de sud, în 2018, fostul prim-ministru al Marii Britanii, Theresa May, nu a avut nevoie de prea multe invitații, s-a alăturat imediat grupului de copii și a început să se miște pe ritmurile muzicii. Fostul președinte american Bill Clinton și fostul cancelar german Gerhart Schroeder s-au bucurat, la rândul lor, de spectacolul oferit, însă nu s-au alăturat dansatorilor tradiționali africani.

Ce semnifică dansul în cultura africană

”Dacă vizitezi o familie africană, dansează pentru tine. Face parte din cultură. Simt că este parte din ei atunci când dansează.

Este ceva cu care îi întâmpină pe mulți lideri care vin în Africa. Nu este doar dansul, ci și cum se îmbracă, folosesc unele piei, unele sunt destul de scumpe. Tobele în care bat fac parte din cultura și din tradiția pe care oamenii încă o practică în Kenya și Tanzania.

Nu este ceva ofensator. Nu trebuie să faci neapărat pentru că nu înțelegi neapărat dansul, dar se așteaptă desigur să intri în ritm. Unii consideră că nu apreciaza, dar știu că uneori vizitatorii s-ar putea să nu intre în ritm.

Tanzania nu e periculoasă așa cum pare. Există alerte de la ambasade de la SUA, britanică, franceză. Avertizează în ceea ce priveste acolo regiunile.”, a declarat Michael Oduor, jurnalist Africa News.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE