Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

#TheCube. Ce spune presa din Africa despre călătoria lui Klaus Iohannis în cele patru țări. Răspuns: mai nimic

Radu Hângănuț de la #TheCube a aflat ce s-a publicat în presa și în social media din Africa despre călătoria lui Klaus Iohannis în cele patru țări – Kenya, Tanzania, Republica Capului Verde și Senegal.

Oficialii din Kenya, de exemplu, au marcat în mediul online, luni seară, vizita făcută de președintele nostru în Africa.

„Karibuni Kenya”, a fost mesajul unuia dintre oficialii kenyeni, care în limba swahili înseamnă „Bine-ați venit în Kenya!”.

Un alt oficial care a participat și el la primirea lui Iohannis în Kenya a amintit despre faptul că punctul central al zilei de joi îl reprezintă o vizită pe care Klaus Iohannis o va face la un liceu de fete, ceea ce, spune el, subliniază angajamentul României în materie de educație și dezvoltare a tineretului, nu doar al celui din România, așadar, ci și al celui din Kenya, subliniază Sam Terriz, oficial kenyan.

Însă, per total, în presa africană nu sunt atât de multe referiri, nu sunt analize, de pildă, ale impactului economic pe care acest moment „istoric”, așa cum îl numește Administrația Prezidențială îl prezintă, l-ar putea avea asupra economiei din Kenya, de exemplu. Sunt doar niște precizări, unele știri destul de seci care citează comunicatul Administrației Prezidențiale în care se vorbește despre acest eveniment.

Într-o publicație de limbă engleză din Kenya a fost descris, acum câteva zile, de pildă, tot acest tur pe care îl face acolo Klaus Iohannis, însă știrea zilei de luni era mai degrabă despre cum o femeie gravidă a fost nevoită să parcurgă un râu înotând pentru a putea naște într-un spital.

De asemenea, subiectul nu a prezentat prea mare interes nici pentru presa din Tanzania sau pentru cea din Insulele Capului Verde.

Luni, deschiderea unei publicații din Tanzania era legată despre cum această țară poate să devină un jucător important și un hub în zona resurselor minerale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE