Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jurnalistul Euronews România, Vitalie Cojocari, a fost o oră lector în fața studenților Facultății de Geografie

Jurnalistul Vitalie Cojocari a lăsat știrile și dezbaterile din studio și a fost pentru o oră lector în fața studenților Facultății de Geografie din Universitatea București. Studenții, dar și profesorii Facultății de Geografie l-au invitat să le vorbească pe tema ”Media și Mediul”.

Jurnalistul le-a vorbit viitorilor meteorologi despre temperaturile ridicate care pot fi în redacțiile de știri, dar și în momentele tensionate de breaking news. De asemenea, le-a povestit despre valorile jurnalismului în care ”interesul public justificat” este barometrul de bază.

”Facultatea de Geografie este la doi pași de kilometrul zero, în Piața Universității din București. Din sala în care am vorbit se vedea Piața ca în palmă. Facultatea este într-o clădire veche, frumoasă, cu o bogată istorie academică. Însuși Titu Maiorescu a cerut înființarea Catedrei de Geografie, acum mai bine de 120 de ani. Le-am vorbit despre jurnalismul meu. Cel în care cred. Despre valorile informării și educării, și nu manipulării și exagerării. Le-am explicat cum se naște o știre. Le-am spus despre valorile Euronews România”, își povestește experiența Vitalie Cojocari.

”Vitalie Cojocari ne-a precizat că în fiecare zi știrile conțin și informații referitoare la riscuri meteorologice, hidrologice, de mediu. Pentru a preciza corect aceste informații, este nevoie de oameni pregătiți, iar ei provin (și) de la Facultatea de Geografie. De fapt, Euronews România deja colaborează cu meteorologi ce au absolvit Facultatea de Geografie, pe care-i vedem/auzim zilnic în jurnalele de știri”, spune Valentina-Mariana Mănoiu, Conferențiar Dr., Facultatea de Geografie, Universitatea din București.

Întâlnirea a avut loc joi, 29 martie, în Amfiteatrul Vâlsan al Facultății de Geografie unde au participat studenți din Cercul Științific Studențesc de Climatologie și Protecția Mediului Aerian, profesori universitari, absolvenți ai Facultății, dar și meteorologi sau specialiști în climatologie.

Întâlnirea a fost urmărită online și de absolvenți ai facultății, în prezent meteorologi, ori specialiști în probleme de climă sau schimbări climatice.

Cercul Științific Studențesc de Climatologie și Protecția Mediului Aerian a apărut la inițiativa unui grup de studenți ai Facultății de Geografie, pasionați ai domeniului meteo-climatic, în anul 2012 și coordonat de Lector Dr. Dana Constantin.

Acest cerc a reușit să formeze profesional multe generații și reprezintă un punct de plecare către o carieră în domeniul meteo-climatic, prin furnizarea de forță de muncă în instituții precum: Administrația Națională de Meteorologie (ANM), Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor (INHGA), Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), Administrația Națională „Apele Române” (ANAR), Sistemul Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor (SNACP) sau în învățământul preuniversitar și universitar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE