Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jurnalist Reuters, ucis într-un schimb de focuri între Armata Israelului și militanții Hezbollah

Un jurnalist Reuters a fost omorât, iar alți șase reporteri din alte redacții au fost răniți la granița dintre Liban și Israel. Incidentul s-a produs în timpul unui schimb de focuri între Armata israeliană și membrii grupării Hezbollah din Liban. Un obuz ar fi căzut în apropiere de echipa de jurnaliști care reflectau din zona de conflict. Potrivit Associated Press, un fotograf al său a văzut victimele. Televiziunea qatareză Al-Jazeera a anunțat că printre răniți sunt doi dintre jurnaliștii săi. Deocamdată, nu este clar din ce redacții sunt ceilalți reporteri răniți.

Reuters a confirmat că operatorul Issam Abdallah a fost ucis în momentul în care echipa sa de filmare a fost atacată, incidentul fiind surprins în imagini pe canalul de Youtube al agenției de știri. Clipul video a fost ulterior șters, notează Business Insider.

De asemenea, jurnaliștii Reuters Thaer Al-Sudani și Maher Nazeh au fost răniți și au nevoie de îngrijiri medicale, au mai precizat reprezentanții agenției britanice.

”Suntem profund întristați să aflăm că videograful nostru, Issam Abdallah, a fost ucis. Issam făcea parte dintr-o echipă Reuters din sudul Libanului, care trasmitea în direct. Gândurile noastre sunt alături de familiile lor în aceste momente teribile.

Căutăm de urgență mai multe informații, colaborăm cu autoritățile din regiune și sprijinim familia și colegii lui Issam”, a precizat un purtător de cuvânt al Reuters, potrivit Insider.

Totodată, jurnaliștii Carmen Jokhdar și Ellie Brakhaya ai postului Al Jazeera au fost răniți, potrivit publicației Times of Israel.

Cel puțin 10 jurnaliști care relatau despre conflictul Israel-Gaza au murit, conform organizației neguvernamentale Committee to Protect Journalists.

Israelul a anunțat că a efectuat mai multe raiduri în Gaza în ultimele 24 de ore și au încercat să găsească ostaticii răpiți de Hamas. Între timp, mii de palestinieni continuă să fugă spre sud, după anunțul Israelului de a se evacua, în următoarele 24 de ore. Un ultim bilanț al autorităților palestiniene indică aproape 1800 de morți.

Între timp, sirenele au sunat din nou, în timp ce organizația teroristă Hamas a lansat noi rachete pe teritoriul Israelului. În Israel, mâine, trenurile vor circula, în pofida regulii de Șabat, potrivit căreia erau oprite. Statele Unite vor trimite ajutor militar suplimentar Israelului, a anunțat secretarul american al apărării Lloyd Austin, în timpul vizitei în Israel.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE