Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jumătate dintre școlile din sectorul 5 nu au aviz de securitate la incendiu din partea ISU

Jumătate dintre școlile din sectorul 5 nu au aviz de securitate la incendiu, în condițiile în care primarul de drept al sectorului, Cristian Popescu Piedone, se află la închisoare, după incendiul de la Colectiv.

City managerul Sectorului 5, Rareș Hopincă, a declarat la Euronews România că procesul de obținere a autorizațiilor ISU pentru școli este în desfășurare.

„Sunt 20 imobile în curs de obținere a autorizației de funcționare de la ISU, pentru că și acolo există o întreagă procedură. 20 din 44 funcționale, 55 în total rețea școlară. Aproape jumătate sunt în procedură de a obține, înseamnă că sunt lucrări foarte avansate, iar unele nu pot obține, pentru că sunt monumente istorice.

Vitalie Cojocari, jurnalist Euronews: Insist pe această idee, pentru că e o chestiune foarte sensibilă când vorbim despre Sectorul 5. Primarul Piedone este la închisoare, din cauza unor astfel de probleme care au existat în clubul Colectiv.

„Primăria Sectorului 5 nu administrează niciun club. Responsabilitatea cu privire la administrarea unui club e a patronilor de club și a celor care trebuiau, conform legii, să verifice lucrurile”, spune City managerul Sectorului 5, Rareș Hopincă.

Primăria va aloca și în acest an 1,5 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, la fel ca anul trecut, în condițiile în care sectorul 5 este cel mai sărac din București.  

„Catedrala Mântuirii Neamului va fi un mare generator de venituri la bugetul local al Sectorului 5, ca  Palatul Parlamentului, care, prin activitatea economică, e un generator de venit, tot din sectorul 5. Este cea mai vizitată clădire din România, astăzi. Așa va fi și Catedrala Neamului”, mai transmite Rareș Hopincă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE