Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

BOR, după incendiul de la Arhiepiscopia Tomisului: „Fiecare unitate de cult trebuie să aibă aviz ISU”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a afirmat, joi, că unităţile de cult trebuie să aibă aviz de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă pentru securitate în caz de incendiu, dar a atras atenţia că importantă rămâne respectarea "strictă" a măsurilor de protecţie, relatează Agerpres.

"Fiecare unitate de cult trebuie să aibă aviz sau autorizare pentru securitate în caz de incendiu de la ISU. Măsurile de protecţie sunt subînţelese şi arhicunoscute. Importantă este respectarea lor strictă, precum şi sancţionarea nerespectării lor", a declarat Bănescu, în contextul incendiului produs săptămâna trecută la Arhiepiscopia Tomisului din Constanţa.

Un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă a fost deschis în cazul incendiului produs în noaptea de sâmbătă spre duminică la mansarda Arhiepiscopiei Tomisului, clădire de patrimoniu al cărei acoperiş a fost distrus pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi. Nu s-au înregistrat victime.

Mansarda Arhiepiscopiei Tomisului nu ar fi avut autorizaţie de construire

Mansarda Palatului Arhiepiscopal al Tomisului, distrusă în incendiul de sâmbătă seara, ar fi fost construită fără autorizaţie.

City-managerul municipiului Constanţa, Felicia Ovanesian, a anunțat marți că în 2007 s-a făcut o supraetajare neautorizată.

Pe de altă parte, Arhiepiscopia Tomisului a contestat informațiile publicate în spațiul public și au susținut că datele prezentate de autorităzi sunt false și au scopul de a condamna Biserica în fața opiniei publice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE