Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE Vlad Pascu rămâne în arest. Judecătoarea a respins solicitarea de plasare în arest la domiciliu

Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a produs un accident rutier soldat cu moartea a doi tineri şi rănirea altor trei, în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv.

31/05/2024 , 16:25

Vlad Pascu rămâne în arest

Judecătoria Mangalia a respins, vineri, ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpat. Decizia nu este definitivă.

"În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului", au transmis la acea dată procurorii.

23/05/2024 , 12:34

Procesul va fi reluat parțial

Noua judecătoare din cazul 2 Mai a admis readministrarea probatoriului, reaudierea părților, inclusiv inculpatul și le permite avocaților victimelor să redepună cereri de schimbare a încadrării juridice cu argumente.

Va rămâne procedura simplificată pentru că judecătorul care a analizat cererea de recuzare a menținut actele procedurale întocmite de judecatoarea Popoviciu printre care și cererea lui Vlad Pascu de a fi judecat prin procedura simplificată, cu recunoașterea faptelor.

Astfel procesul va fi reluat parțial, cu readmnistratea probatoriului și permiterea avocaților de redepunere a cererilor de schimbare a încadrării juridice.

23/05/2024 , 07:26

Vlad Pascu ar trebui să fie prezent la acest termen

Un nou termen de judecată pentru Vlad Pascu, șoferul care a provocat anul trecut un accident mortal sub influența drogurilor, în localitatea 2 Mai, este programat pentru joi la Judecătoria Mangalia.

Conform declarațiilor anterioare ale avocatului Adrian Cuculis, Pascu ar trebui să fie prezent în instanță.

La ieșirea din Judecătoria Mangalia, pe 9 mai, avocatul Cuculis a menționat că următoarea înfățișare va fi ultima și că Vlad Pascu va fi prezent în sala de judecată.

21/05/2024 , 21:12

Judecătoarea din dosarul 2 Mai a fost recuzată

Judecătoarea din dosarul 2 mai a fost recuzată. Decizia Judecătoriei din Mangalia vine la scurt timp după ce Consiliul Superior al Magistraturii a acceptat transferul acesteia la Judecătoria Constanța. Așadar, judecarea întregului dosar al accidentului va fi acum reluată de la zero.

Dacă astăzi, CSM a aprobat transferul judecătoarei de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța, tot astăzi, judecătoria Mangalia a admis o cerere de recuzare transmisă de către tatăl unuia dintre tinerii decedați în tragicul accident, Sebastian Olariu.

Judecătorii de la Judecătoria Mangalia, colegii Ancuţei Popoviciu, au judecat această cerere de recuzare pe care au admis-o, asta înseamnă că joi, la termenul la care Vlad Pascu ar trebui să fie în fața instanței pentru prima oară, fizic, de la începerea procesului, vom afla care va fi și noul judecător. Teoretic, tot procesul se reia de la zero, rămân doar probele administrate în cadrul cercetării la fața locului și rechizitoriul, însă urmează din nou audierea tuturor martorilor în dosar. O lovitură de teatru, așadar, în acest caz al judecătoarei de la Mangalia, despre care știm că a fost în atenția publicului de când a început procesul după mai multe gafe.

Știrea inițială:

Ancuța Popoviciu se mută de la Judecătoria Mangalia la cea din Constanţa

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, marţi, solicitarea de transfer la Judecătoria Constanţa a Ioanei Ancuţa Popoviciu, judecătoarea care avea în soluţionare la Judecătoria Mangalia dosarul lui Vlad Pascu, şoferul drogat care în august 2023 a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai. Ea poate începe activitatea la noua instanţă de la data de 1 iunie.

Pe 24 aprilie, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a respins propunerea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie, până la finalizarea procedurilor disciplinare, a Ioanei Ancuţa Popoviciu din cadrul Judecătoriei Mangalia.

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu faţă de judecătoarea desemnată să soluţioneze dosarul privind accidentul din 19 august 2023, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de desfăşurare a şedinţei de judecată din data de 22 februarie la Judecătoria Mangalia. Mai exact, la finalul ședinței, tatăl unuia dintre tinerii morţi în accident a afirmat că magistratul a întrebat dacă băiatul său este în sală.

Un alt părinte a declarat că judecătoarea părea că a venit nepregătită la şedinţa de judecată şi mesteca gumă.

„Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din ziua de joi, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat”, se arăta în comunicatul Inspecţiei Judiciare, potrivit Agerpres.

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, noi gafe. Ancuța Popoviciu i-a întrebat pe părinții victimelor dacă au fost la înmormântare

După gafele de la precedentele înfățișări, judecătoarea Ancuța Popoviciu a continuat să pună întrebări de neînțeles pentru cei prezenți în sală.

La termenul de joi, părțile civile audiate și persoanele prezente în sală au rămas cu impresia că judecătoarea Ancuța Popoviciu nu înțelege dosarul de care se ocupă și nici cum s-au desfășurat evenimentele în dimineața zilei de 23 august 2023.

Au fost audiați, în acea zi, peste zece martori, inclusiv părinții celor doi tineri care au murit în accidentul provocat de Vlad Pascu. Spre exemplu, judecătoarea a întrebat-o pe mama lui Sebastian Olariu, una dintre victime, dacă s-a speriat în momentul în care a aflat că fiul ei a murit, în timp ce pe mama Robertei Dragomir, cealaltă victimă, a întrebat-o dacă a putut participa la înmormântarea fiicei sale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE