Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jucăușe și iubitoare, animalele de companie pot fi un cadou inedit de Crăciun

Căutarea unor cadouri de Crăciun nu este ușoară. Potrivit datelor din 2021 , românii au cheltuit aproximativ 910 lei pe cadourile de Crăciun. Problema este că, de multe ori, ajungem să cumpărăm obiecte inutile, care ajung să adune praf stând nefolosite.

De aceea, multe persoane se orientează către animale de companie, un cadou inedit de sărbători.

”Este un cadou des-întâlnit, pentru că pomeranienii sunt o rasă jucăușă și sunt iubitori. Sunt un cadou ideal pentru copii”, spune Ana Maria Becar, proprietar de canisă.

Animalele de companie, o responsabilitate

Animalele de companie sunt un cadou mai puțin accesat, deoarece implica numeroase costuri, dar și responsabilitate și o investiție de timp.

”În momentul în care varianta unui astfel de cadou este aleasă, trebuie ca persoana care primește darul să poată îngriji acest animăluț, pentru că ei sunt ființe vii, nu sunt de pluș. Trebuie o mâncare anume, un timp petrecut alături de ei, atenție, trebuie duși la veterinar, vaccinați, deparazitați”, mai spune Ana Maria.

Cât costă vizitele la veterinar

”Câinii trebuie deparzitați intern o dată la trei luni. Deparazitarea internă costă aproximativ 25 de lei. Deparazitarea externă se face lunar și costă între 60-80 de lei în funcție de tipul deparazitării alese de proprietar. În ceea ce privește mâncarea, pomeranienii mănâncă mâncare premium, iar un kilogram de mâncare costă aproximativ 35-55 lei, având nevoie de 60 de grame de mâncare pe zi.

Necesită vizite la salonul canin, destul de des, iar o vizită la salon costă în jur de 150-200 de lei. Controalele medicale trebuie să fie periodice, vaccinurile sunt anuale. Vaccinul anual costă între 150-200 lei pe an.

În mod obișnuit, dacă acest câine este achiziționat de la canise, cu acte-n regulă, atunci sunt sănătoși, iar îngrijirea lor implică doar vizita la veterinar pentru vaccinare și deparazitare”, a mai spus aceasta.

Ce trebuie să știm dacă ne dorim un pomeranian

”Pomeranienii au nevoie de spațiu, însă spațiul nu trebuie să aibă scări înalte, pentru că pomeranienii au oasele subțiri, iar dacă sar de pe scări înalte, există posibilitatea unei fracturi. Trebuie un spațiu în care să poată alerga, dar totodată spațiul trebuie să fie limitat, dacă proprietarul nu poate fi cu ochii pe câine. Indicat ar fi să aibă un țarc”, a explicat Ana Maria, proprietara unei canise.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE