Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden și-a făcut cont de Tiktok pentru a atrage alegătorii din Generația Z. Care a fost primul mesaj publicat

Președintele american Joe Biden și-a deschis un cont oficial pe Tiktok, iar primul mesaj are legătură cu Super Bowl, marea finală a Ligii profesioniste de fotbal american (NFL). Liderul de la Casa Albă ar încerca, în acest mod, să atragă votul tinerilor în campania sa pentru a fi reales, relatează publicația The Hill. Biden a decis să înceapă o campanie pe Tiktok, cu toate că și-a exprimat îngrijorarea deoarece această aplicația ar reprezenta o amenințare la securitatea națională, motiv pentru care a interzis-o pe dispozitivele folosite de instituțiile federale.

Primul mesaj publicat de Biden pe Tiktok este un clip de 30 de secunde prin care a transmis că urmărește Super Bowl de acasă. Liderul de la Casa Albă a răspuns la o serie de întrebări, videoclipul fiind însoțit de mesajul ”lol hey guys” (lol, ce faceți, oameni buni, trad).

Președintele american a refuzat să spună dacă ține cu Kansas City Chiefs sau cu San Francisco 49ers, finalistele NFL. În schimb, a spus că este fan al echipei Philadelphia Eagles, preferata Primei Doamne.

De asemenea, Biden a ironizat momentul în care a fost întrebat cu cine va vota pe alegerile prezidențiale, la care urmează să candideze împotriva lui fostului președinte Donald Trump. Fără nicio surpriză, el s-a ales pe el însuși.

Potrivit sursei citate, zeci de congresmeni democrați folosesc Tiktok, însă platforma a fost criticată dur de tabăra republicană. Congresul american a lansat un avertisment, invocând posibile legături ale companiei-mamă ByteDance cu Guvernul chinez.

Biden a decis interzicerea Tiktok pe dispozitivele federale

Potrivit The Associated Press, nici Biden și nici consilierii săi din cadrul Administrației de la Washington nu se vor ocupa de acest cont de Tiktok.

Contul va fi gestionat în întregime de echipa de campanie a lui Biden, pentru a atrage alegătorii, în condițiile în care populația americană a devenit tot mai fragmentată, iar tinerii se îndepărtează de platformele tradiționale. În postarea inaugurală, președintele a fost interogat cu privire la Super Bowl

Atât FBI, cât și Comisia Federală pentru Comunicații au avertizat că ByteDance, proprietarul TikTok, ar putea furniza datele utilizatorilor - cum ar fi istoricul de navigare, locația și identificatorii biometrici - cu Guvernul din China.

În 2022, Biden a interzis folosirea aplicației TikTok de către cei aproape patru milioane de angajați ai guvernului federal pe dispozitivele de serviciu, cu excepții limitate în scopuri de aplicare a legii, de securitate națională și de cercetare în domeniul securității.

Reprezentanții echipei de campanie a lui Joe Biden au declarat că iau măsuri de securitate și încorporează protocoale de securitate pentru a asigura siguranța, dar nu au detaliat măsurile - și nici nu au oferit informații dacă măsurile au fost menite să protejeze datele campaniei sau pe cele ale alegătorilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE