Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden: Mobilizăm forțe militare pentru Israel. I-am avertizat pe iranieni să aibă grijă

Președintele american Joe Biden a anunțat miercuri seara că Statele Unite vor acorda asistență militară Israelului pentru a lupta împotriva grupării Hamas pe care a acuzat-o că a lansat o campanie de ”cruzime împotriva evreilor”.

Liderul de la Casa Albă a condamnat în termeni duri atacurile lansate de gruparea Hamas în Israel.

”Grupări ca Hamas sunt răul pur pentru lume. Acest atac a fost o campanie de cruzime (...) împotriva evreilor. Este o zi neagră pentru evrei după Holocaust.

Tăcerea este complicitate. Refuz să fac și la fel și dumneavoastră. SUA nu își permit să tacă. Nu doar că respingem terorismul, este mult mai mult

Am vorbit cu premierul Netanyahu și deja acordăm asistență militară, oferim muniție. Am dus echipamente în estul Mediteranei și i-am avertizat pe iranieni să aibă grijă.

Vreau să fie foarte clar: lucrăm pe toate palierele pe criza ostaticilor. Sprijinim eforturile de salvare ca să îi aducem pe acești oameni acasă”, a declarat Joe Biden.

De asemenea, președintele american a anunțat că Statelor Unite vor lua măsuri pentru a condamna și combate antisemitismul.

”Ultimele zile ne-au adus aminte că ura nu dispare. S-ar putea să avem prima strategie de combatere a antisemitismului. Mulți au contribuit la elaborarea acestei strategii. Este cel mai mare efort și cel mai ambițios din întreaga istorie a Americii”, a mai spus Joe Biden.

Benjamin Netanyahu: Vom strivi și distruge gruparea Hamas

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că militanții Hamas au decapitat soldați și au violat femei în momentul atacării Israelului. Din acest motiv, șeful Guvernului de la Tel Aviv a averitzat că Israelul va ”strivi și distruge” gruparea Hamas.

În cadrul unui discurs televizat în timp ce aviația israeliană bombarda Fâșia Gaza, Netanyahu a precizat că fiecare membru Hamas va fi ucis.

Cel puțin 1.200 de israelieni au fost uciși în atacul lansat de gruparea Hamas, ceea ce a declanșat o ripostă a forțelor israeliene în Fâșia Gaza.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE