Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

„Cod roșu pentru umanitate”. Joe Biden anunță o investiție de peste 2 miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice

Publicat de: Euronews

„Cod roșu pentru umanitate”, așa au numit cercetătorii Organizației Națiunilor Unite, citați de președintele Statelor Unite, situația actuală a climei la nivel global.

Joe Biden a ținut un discurs pe această temă și a anunțat investiții majore în infrastructura americană, menite să facă față fenomenelor extreme cu care se confruntă nu doar SUA, ci întreaga omenire. Schimbările climatice au făcut parte din platforma electorală a actualului președinte american, însă adoptarea unor legi în acest sens este, deocamdată, blocată de Congres.

Președintele Joe Biden a numit schimbările climatice „un pericol clar și prezent” pentru Statele Unite și a anunțat o investiție de 2,3 miliarde de dolari pentru a ajuta la construirea unei infrastructuri care să reziste la vreme extremă și dezastre naturale.

„Sănătatea cetățenilor noștri și a comunităților noastre este literalmente în joc. Cei mai importanți oameni de știință internaționali ai ONU în domeniul climei numesc cel mai recent raport climatic pur și simplu, și citez, „cod roșu pentru umanitate”. O spun din nou: „cod roșu pentru umanitate”

-Joe Biden, președintele SUA

Biden și-a ținut discursul pe locul unei foste centrale electrice pe cărbune, care a fost transformată într-o fabrică ce produce componenente pentru generatoare eoliene destinate exportului.

Limitarea efectelor schimbărilor climatice face parte din mandatul politic al lui Biden, dar, în prezent, președintele încearcă să obțină votul Congresului pentru această lege.

La începutul acestei săptămâni, un influent senator democrat a anulat speranțele partidului său pentru un amplu pachet legislativ care să includă noi programe de mediu, din cauza temerilor legate de pierderea locurilor de muncă din circumscripția sa.

Dar președintele Biden face presiuni pentru o tranziție spre energia curată și spune că va anunța în curând noi acțiuni executive care vor include, printre altele, eforturi de consolidare a parcurilor eoliene din Golful Mexic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE