Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cod portocaliu de caniculă în România. Temperaturile vor ajunge până la 40 de grade

Un nou val de căldură va cuprinde România la finalul săptămânii. Meteorologii au emis un cod portocaliu de caniculă, valabil pentru mai multe județe din vestul și sudul României.

Totodată, în zilele următoare va fi în vigoare și un cod galben de caniculă.

Zonele vizate de codul galben de caniculă

Pe 21 iulie, în Banat, Crișana, Oltenia și în sud-vestul Transilvaniei și al Munteniei vremea va fi caniculară. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 35-37 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși local pragul critic de 80 de unități.

În perioada 22-24 iulie, valul de căldură se va extinde și va cuprinde cea mai mare parte a țării și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18-20 de grade.

Zonele vizate de codul portocaliu de caniculă

Pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă (22 și 23 iulie) în Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Muntenieinord-vestul Transilvaniei și în vestul Maramureșului valul de căldură se va intensifica.

În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38...40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Vremea în București

În București, în perioada 21-24 iulie, valul de căldură va persista și se va intensifica treptat. În general, temperatura maximă va fi de 35-37 de grade, iar cea minimă de 17-20 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE