Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden anunță reconstruirea podului din Baltimore, prăbușit după ce a fost lovit de o navă. ”A fost un accident”

Președintele american Joe Biden a declarat marți că Guvernul federal american va aloca fonduri pentru reconstrucția podului din Baltimore care s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă. Liderul de la Casa Albă a evidențiat că aceasta este prioritatea autorităților și, deocamdată, nu a vorbit despre tragerea la răspundere a celor vinovați de producerea accidentului.

Toate resursele federale disponibile vor fi puse la dispoziția autorităților locale pentru căutare și salvare, după prăbușirea podului din Baltimore, a anunțat președintele Joe Biden, după o reuniune de urgență.

”Vom reconstrui acel pod împreună. Până acum, toate datele arată că a fost un accident. Nu avem nicio dovadă și niciun motiv că a fost un act intenționat.

Personalul de la bordul navei a pierdut controlul asupra cargobotului. Autoritățile locale nu au reușit să închidă din păcate podul înainte ca nava să intre în acel pod”, a precizat Joe Biden.

Autoritățile caută încă șase oameni în apele răului Patapsco. De altfel, guvernatorul statului Maryland a precizat că, înainte de ciocnire, nava lansase un semnal SOS, după ce a pierdut puterea motoarelor.

Transmit gândurile mele celor care și-au pierdut persoane dragi în acest accident. Știu că a trecut foarte mult timp să acționăm. Sunt extrem de recunoscător autorităților care au intervenit și oamenilor din Baltimore. Suntem alături de voi.

Operațiunea de salvare reprezintă principala noastră prioritate. Traficul maritim a fost suspendat”, a mai spus președintele american.

De asemenea, Joe Biden a spus că la fața locului au fost trimise echipe de ingineri militari pentru a îndepărta nava.

Joe Biden anunță reconstruirea podului din Baltimore. ”15.000 de locuri de muncă depind de acel pod”

”Acest pod a reprezentat un element esențial pentru traficul din zonă. Îl vom reconstrui cât mai curând posibil. 15.000 de locuri de muncă depind de acel pod și vom face tot ce ne stă în putință pentru a păstra acele locuri de muncă.

Peste 30.000 de vehicule obișnuiau să tranziteze acest pod, ceea ce e este un lucru esențial pentru economia din regiune.

Secretarul pentru Transporturi este la fața locului. Echipa mea este la fața locului și vă vor anunța când vor avea informații suplimentare. Guvernul va aloca toată suma necesară reconstrucției acest pod. Este posibil să dureze, dar oamenii din Baltimore pot avea încredere că suntem alături de ei”, a concluzionat liderul de la Casa Albă.

Autoritățile statului Maryland au demarat o anchetă în acest caz, motiv pentru care Joe Biden a evitat să spună cine se va face vinovat de producerea accidentului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE