Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mari poduri prăbușite de-a lungul timpului, la nivel global. În SUA, au avut loc 18 astfel de accidente

În Statele Unite au avut loc nu mai puțin de 18 accidente în care mari poduri s-au prăbușit după ce au fost lovite de nave. Cel mai grav s-a produs în 1993, când 47 de oameni au murit și peste 100 au fost răniți.

SUA: 47 de oameni au murit și alți peste 100 au fost răniți după ce un pod a fost lovit de un remorcher

În ultimele decenii, la nivel global, cel puțin 35 de mari poduri s-au prăbușit după ce au fost lovite de nave sau barje. În total, 342 de oameni au murit, potrivit unui raport al Asociației Mondiale de Transport Naval.

În SUA, au avut loc 18 astfel de accidente. Cel mai recent incident, înaintea celui din Baltimore, s-a produs în martie 2009, în orașul Biloxi din Mississippi. Un vas care împingea opt barje a intrat în podul Popps Ferry. Un segment de 46 de metri s-a prăbușit în Golful Mexicului. Nu s-au înregistrat victime. 

În schimb, 47 de oameni și-au pierdut viața și alți peste 100 au fost răniți în tragedia din septembrie 1993, când podul feroviar BIG Bayou din Alabama a fost lovit de un remorcher. La câteva minute după coliziune, un tren cu 220 de pasageri a intrat pe pod și a căzut în apele râului. Ceața densă a fost principala cauză a accidentului.

Un alt accident grav a avut loc în mai 1980, pe canalul navigabil din Golful Tampa, în Florida. O navă a intrat într-unul dintre stâlpii de rezistență ai Podului Sunshine Skyway, după ce o furtună puternică i-a defectat radarul. O secțiune de 1.400 de metri din carosabil s-a prăbușit. Șapte vehicule, inclusiv un autobuz cu 26 de persoane la bord, au căzut la 150 de metri în apă. În total, 35 de persoane au murit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE