Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jens Stoltenberg, șeful NATO, îndeamnă toți aliații să trimită mai multe muniții Kievului, altfel se văd „consecinţele” pe câmpul de luptă

Secretarul general al NATO îndeamnă toți aliații să trimită mai multe muniții Kievului. Într-o conferinţă de presă pentru prezentarea raportului anual, Jens Stoltenberg a subliniat că ar fi o greșeală istorică dacă Rusia ar câștiga în Ucraina. Șeful Alianței a mai accentuat și faptul că alegerile organizate de Rusia în teritoriile ocupate sunt ilegale.

Stoltenberg, secretarul general al NATO: Ucrainenii nu duc lipsă de curaj, ei duc lipsă de muniţii

Faptul că țările membre ale NATO nu furnizează „suficiente muniţii” pentru Ucraina are consecinţe pe câmpul de luptă, a avertizat Jens Stoltenberg. El i-a îndemnat pe aliaţi să depună mai multe eforturi pentru țara aflată de mai bine de doi ani în război cu Rusia.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: „Ucrainenii nu rămân fără curaj, rămân fără muniție”, a spus el.

„Aliaţii membri ai NATO nu furnizează suficiente muniţii Ucrainei, iar acest lucru are consecinţe pe câmpul de luptă în fiecare zi”, a insistat Stoltenberg. „Este o provocare enormă şi una dintre cauzele care explică de ce ruşii au reuşit să obţină unele progrese pe câmpul de luptă. SUA, Canada şi Europa trebuie să facă mai mult şi avem nevoie de angajamente pe termen lung”, a mai spus Stoltenberg.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: „Problema constă nu în lipsa de capacităţi ale industriei de apărare, ci este o chestiune de voinţă politică necesară pentru a lua decizii şi a da prioritate sprijinului nostru pentru Ucraina”, a mai spus acesta.

Nimeni nu se aşteaptă ca alegerile să aducă vreo schimbare la Kremlin, iar încercările Rusiei de a organiza orice alegeri în regiunile ocupate din Ucraina sunt complet ilegale, încălcând dreptul internațional, a mai precizat Stoltenberg.

De curând, și Klaus Iohannis a transmis că va intra în cursa pentru șefia NATO. Șeful statului a precizat că își asumă această candidatură „în numele României cu toată responsabilitatea”, iar decizia sa are la bază experiența acumulată pe parcursul celor două mandate de președinte.

„Umbrela NATO ne-a oferit cele mai puternice garanții de securitate din istorie. Nicicând aceste garanții de securitate nu s-au dovedit mai relevante decât astăzi”, a spus președintele României.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE