Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Iulia Navalnaya, discurs în Parlamentul European: Vladimir Putin mi-a torturat și ucis soțul. Este în stare de orice și nu se poate negocia cu el

Iulia Navalnaya, văduva lui Alexei Navalnîi, s-a adresat miercuri Parlamentului European la Strasbourg, în Franța.

Europarlamentarii vor discuta despre situația incertă cu care se confruntă opozanții ruși, jurnaliștii și apărătorii drepturilor omului din Rusia.

”Putin este liderul unui grup de crimă organizată. La ordinele lui Putin, Alexei a fost torturat timp de trei ani, iar apoi a fost ucis.

Putin este în stare de orice, nu se poate negocia cu el. Nu sunt sigură că poimâine va fi o înmormântare liniștită, nu știu dacă poliția îi vă aresta pe cei care vin să-și ia rămas bun (n.r. de la Alexei Navalnîi).

Alexei a inspirat oamenii în ciuda restricțiilor pe care Putin le-a impus în timpul vieții sale. Când nu i s-a permis să apară la televizor, el s-a orientat spre Youtube. Când nu i s-a permis să voteze, a venit cu o strategie pentru a lua locuri de la partidul lui Putin.

Chiar și în gulagul lui Putin, Alexei a reușit să transmită idei de proiecte care ar fi făcut Kremlinul să intre în panică.”, a susținut Iulia Navalnaya.

Navalnaya spune că pentru a-l învinge pe Putin este nevoie să devii un inovator.

Ea a avertizat că Putin nu poate fi rănit prin sancțiuni sau rezoluții, sau pe baza moralei și a regulilor.

"Acesta este răspunsul la întrebare. Dacă vrei cu adevărat să-l învingi pe Putin, trebuie să devii un inovator. Nu-l poți răni pe Putin cu o altă rezoluție sau cu un alt set de sancțiuni care nu este diferit de cele anterioare. Nu îl poți învinge crezând că este un om de principiu care are morală și reguli.”, a adăugat aceasta.

Navalnaya a spus în Parlamentul European că trebuie să lupte împotriva "acestei bande criminale" și afirmă că investigațiile financiare în locul metodelor diplomatice vor fi esențiale.

Ea a adăugat că "zeci de milioane de ruși" sunt împotriva lui Putin și că aceștia nu trebuie persecutați.

Navalnaya a adăugat că Putin trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut Rusiei, Ucrainei și soțului ei.

"Putin trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut țării mele. Putin trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut unei țări vecine și pașnice. Și Putin trebuie să răspundă pentru tot ceea ce i-a făcut lui Alexei", a spus soția lui Alexei Navalnîi.

Încheind cu un omagiu adus lui Navalnîi, ea a adăugat: "Soțul meu nu va vedea niciodată cum va arăta frumoasa Rusie a viitorului, dar noi trebuie să o vedem. Iar eu voi face tot ce pot pentru ca visul lui să devină realitate, ca răul să cadă și acest viitor frumos să vină".

Deputații europeni au ovaționat-o în picioare la finalul discursului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE