Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alexei Navalnîi va fi înmormântat pe 1 martie, la Moscova

Funeraliile liderului opoziţiei ruse Alexei Navalnîi şi ceremonia de adio vor avea loc pe 1 martie, la Moscova, a anunţat miercuri, pe platforma X, purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Iarmîş, informează Reuters. Și soția lui Navalnîi, Iulia, a confirmat oficial în cadrul discursului de miercuri din Parlamentul European, accentuând că nu știe sub ce formă se vor desfăura funeraliile.

"Slujba religioasă pentru Alexei va avea loc la biserică (...) din (cartierul) Marino, la 1 martie, orele 14:00. Funeraliile vor avea loc la Cimitirul Borisovski", din sudul capitalei ruse, a scris Iarmîş, citată de AFP.

Echipa lui Navalnîi a denunţat în ajun obstacole în calea organizării funeraliilor omului politic pentru ca susţinătorii acestuia să-şi ia rămas bun de la el la Moscova.

Astfel, Kira Iarmîş a declarat marţi că la una dintre firmele de servicii funerare la care aliaţii lui Navalnîi au sunat li s-a spus că "antreprenorilor de pompe funebre le-a fost interzis să lucreze" cu echipa lui Navalnîi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE