Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mama lui Alexei Navalnîi afirmă că i-a fost arătat corpul fiului său la morgă

Mama opozantului rus Alexei Navalnîi, decedat în 16 februarie într-o colonie penitenciară din regiunea arctică rusă, a primit acces pentru a vedea corpul fără viaţă al fiului ei, după mai multe zile de aşteptare, transmite joi DPA.

Într-un mesaj video postat joi online, Liudmila Navalnaya a afirmat că i-a fost arătat corpul fiului său, aflat la morgă, dar acesta nu i-a fost predat.

Alexei Navalnîi, care ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru "extremism" într-un penitenciar din regiunea arctică, a murit pe 16 februarie în detenţie, potrivit autorităţilor ruse. De atunci, mama opozantului încearcă să preia corpul fiului ei.

Autoritățile ruse refuză să predea corpul lui Navalnîi

Argumentând că sunt în curs proceduri medico-legale, autorităţile ruse refuză să predea corpul familiei, chiar dacă susţinătorii săi consideră că regimul rus caută astfel să acopere o crimă, acuzaţii din nou respinse de Kremlin.

În mesajul video, Liudmila Navalnaya cere încă o dată să îi fie predat corpul fără viaţă al lui Alexei Navalnîi. Ea a acuzat autorităţile ruse că vor să îl îngroape în secret pe fiul său.

Occidentul şi susţinătorii lui Navalnîi afirmă că preşedintele rus Vladimir Putin este responsabil pentru moartea opozantului rus. Kremlinul a negat orice implicare şi a declarat că afirmaţiile occidentale potrivit cărora Putin ar fi responsabil sunt inacceptabile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE