Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 169), Vodafone (canalul 410).

Istanbul: Mii de persoane au mărșăluit în cadrul unei demonstrații anti-LGBT

De Elena Moldoveanu  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Câteva mii de persoane au participat la o demonstrație anti-LGBT la Istanbul. Ei au cerut închiderea asociațiilor LGBT și au afișat pancarte pe care scria: „Protejați-vă familia și generația”, „Spuneți nu societății fără gen” și „Tată + mamă + copil = familie”.

Cea mai mare demonstrație anti-LGBT din țară

Un vorbitor al evenimentului, Kursat Mican, a afirmat, de asemenea, că organizatorii au primit 150.000 de semnături pe o petiție prin care se solicită interzicerea a ceea ce ei numesc „propaganda” LGBT în social media, sport, artă și Netflix.

O reclamă pentru marșul anti-LGBT a fost, de asemenea, difuzată la televizor după ce a obținut aprobarea consiliului de radiodifuziune al țării, care a considerat-o de "interes public".

Cea mai mare demonstrație anti-LGBT din țară a fost criticată de organizațiile pentru drepturile omului.

ILGA Europe, o organizație care luptă pentru egalitatea LGBT în Europa și Asia Centrală, a scris pe Twitter: „Statul turc trebuie să își respecte obligația constituțională de a-și proteja toți cetățenii împotriva urii și a violenței”.

Distribuie

Taguri