Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul anunță că a eliminat șase lideri cu greutate din Hamas

Israelul se află de zece zile în război cu gruparea Hamas, însă a promis că îi va elimina pe toți cei responsabili cu "acest genocid al unei organizații teroriste". Între timp, Ministerul Apărării din Israel a anunțat că a reușit să lichideze șase lideri cu greutate ai grupării Hamas.

Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare, iar Armata israeliană a postat fotografiile celor eliminați, precum și funcțiile lor.

Șase lideri Hamas, lichidați de Israel

  • Ali Qadi - comandantul Companiei de Asalt Hamas Nukhba.
  • Muetaz Eid- comandantul Districtului Sud al Securității Naționale Hamas.
  • Zachariah Abu Ma’amar - șeful Biroului pentru Relații Internaționale din Biroul Politic al Hamas.
  • Joad Abu Shmalah - Ministrul Economiei Hamas în Fâșia Gaza.
  • Belal Alqadra - comandantul Companiei sudice Nukhba Khan Yunis.
  • Merad Abu Merad - șeful Departamentului Aerian Hamas din Gaza.

Hamas are, în acest moment, 199 de ostatici

Conform experților, eliminarea acestor personalități de rang înalt nu numai că perturbă capacitățile operaționale ale Hamas, dar le transmite și un mesaj clar că Israelul are o eficiență remarcabilă și rapidă în capacitatea de colectare a informațiilor și de lovire cu precizie, care au fost perfecționate prin ani de experiență în combaterea terorismului

Chiar din a doua zi de la startul asaltului, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a promis că va "demola Hamas".

Armata Israelului (IDF) a dat mai multe ultimatumuri pentru evacuarea civilor din Gaza, unde locuiesc aproximativ 2,3 milioane de oameni, pentru a putea interveni terestru.

Numai că Hamas are, în acest moment, 199 de ostatici, confirmați de Guvernul israelian, așa că operațiunea este extrem de complicată. În plus, rezervele spitalelor din Gaza sunt aproape epuizate, iar lucrătorii palestinieni din domeniul sănătății au ajuns să depoziteze cadavrele în camioane-congelatoare pentru înghețată, pentru că mutarea lor la spitale este prea riscantă, iar cimitirele sunt pline.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE