Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis, replică pentru Vasile Dîncu în problema Ucrainei: „Unii demnitari trebuie să mai citească revista presei”

„Unii demnitari trebuie să mai citească revista presei”, a fost reacția președintelui după declarațiile ministrului Apărării din România referitoare la războiul din Ucraina.

Invitat într-o emisiune de televiziune, Vasile Dîncu a spus că șansa Ucrainei de a obține pacea este „ca NATO sau Statele Unite ale Americii să negocieze în numele său cu Rusia. Singură, Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu-și poate permite să-şi asume pierderea de teritorii”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că cei care fac astfel de declarații sunt pradă a manipulărilor rusești și a spus că nu se poate negocia cu teroriștii.

În replică, președintele Iohannis a transmis că Ucraina este cea care va decide când, cum și ce va negocia cu Rusia.

Klaus Iohannis, președintele României: Ucrainenii plătesc prețul de sânge în acest război și trebuie să acceptăm ideea cu toții că doar Ucraina va decide când, cum și ce negociază. Această poziție este poziția noastră oficială, este poziția oficială a UE și, probabil, unii demnitari de la noi trebuie să citească mai frecvent revista presei să afle aceste poziții.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE