Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații în județul Cluj după ploile torențiale. Zeci de persoane, inclusiv copii, evacuate dintr-un centru comercial

Ploile torențiale au provocat inundații în Cluj-Napoca, precum și în localitățile Baciu și Florești. Pompierii au intervenit pentru a evacua nu mai puțin de 32 de persoane, printre care și șase copii, din parcarea inundată a unui centru comercial.

”În urma precipitațiilor abundente maiestate azi, 24 mai 2023 în zona municipiului Cluj-Napoca, Baciu și Florești, prin apel unic 112, ISU Cluj a fost solicitat pentru a interveni la evacuarea apei din șapte subsoluri, garaje, curți, un showroom auto și evacuarea a 32 de pasageri, respectiv opt autoturisme blocate într-o zonă inundată a unei parcări aparținând unui centru comercial din Florești”, a declarat căpitan Cornea Ciprian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj.

VEZI GALERIA
6 imagini

Potrivit ANM, Județul Cluj este vizat o avertizare cod galben de descărcări electrice, ploi torențiale, intensificări ale vântului.

”În intervalul menționat (24 mai, ora 12 – 24 mai, ora 23) în Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50...60 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp”, au precizat meteorologii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE