Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inundații devastatoare în Pakistan. Peste 1.000 de persoane, ucise în urma ploilor musonice

Cel puțin 1.061 de persoane au murit în Pakistan din cauza inundațiilor provocate de ploile musonice care au început în luna iunie, arată un bilanț publicat luni de Autoritatea naţională pentru gestionarea dezastrelor (NDMA).

În ultimele 24 de ore, nu mai puțin de 28 de persoane au murit în urma inundațiilor. Autoritățile pakistaneze încearcă în continuare să ajungă în zonele muntoase din nordul țării, unde se tem c-ar putea exista alte victime, conform agenției AFP, citate de Agerpres.

În Pakistan, peste 33 de milioane de persoane au fost afectate de inundații, iar aproape un milion de locuințe au fost distruse sau grav avariate, conform Guvernului de la Islamabad.

Autoritățile pakistaneze au mai precizat că peste 80.000 de hectare de terenuri cultivabile au fost devastate de inundații. De asemenea, peste 3.400 de kilometri de drumuri au fost distruși, iar 149 de poduri au fost luate de ape.

Musonul durează de obicei din iunie până în septembrie. Este esenţial pentru irigarea plantaţiilor şi pentru refacerea resurselor de apă ale subcontinentului indian, însă, în fiecare an, aduce şi tragedii şi distrugeri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE