Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Industria modei pentru mirese din Pakistan, renaștere după pandemie

Aur, sclipici, paiete, mătăsuri, broderii - acestea au fost materialele și accesoriile care le-au luat ochii spectatorilor la cea mai recentă paradă de modă a rochiilor de mireasă din Pakistan. Ca și în România, în Pakistan nunțile sunt o adevărată afacere, iar industria din spatele acestor evenimente este una cu adevărat prosperă.

Stiluri diferite de a purta accesoriile

Colecția venit cu setul complet pentru femeile pakistaneze care aspiră la statutul de mireasă. Adică rochii în culori țipătoare, cusute cu fir de aur, ticsite de paiete, cristale sau pietre semiprețioase, bijuterii stridente și supradimensionate și kituri speciale de machiaj.

„Am conceput aceste rochii în culori variate, cu broderii și cu țesături de voal, mătase naturală, chiffon, organza. Le-am pus pe toate. Sunt rochii multicolore și, în plus, există o varietate de broderii,” a declarat Kashif Aslam, designer de modă.

„Am adus un nou stil de coafură, rochii noi, un nou stil al bijuteriilor și machiaje noi. Am experimentat și cu un machiaj mai fin pentru că nu toate miresele vor un machiaj puternic. Multe dintre modelele noastre au prezentat o imagine lejeră. Au fost prezentate stiluri diferite de a purta accesoriile pentru mirese,” a explicat Anum Aslam, designer de modă.

Industria modei pentru mirese este una înfloritoare în Pakistan, pentru că nunta este singura ocazie când tinerelor li se oferă un buget nelimitate pentru cheltuieli.

„În țările din Asia de Sud, în special în Pakistan, oamenii economisesc toată viața pentru a-și mărita fetele într-o ceremonie luxoasă. Nunțile în Pakistan sunt fastuoase, la fel rochiile, machiajul și bijuteriile. Este o industrie care valorează multe milioane în Pakistan,” a explicat Tehmina Khaled, jurnalist de modă.

Pe podium au defilat și vedete de la Bollywood, care au marcat prin prezența lor renașterea industriei modei pentru mirese după pandemia COVID-19.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE