Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Insula păpușilor din Mexic, destinație de „groază” pentru turiști. Totul e desprins parcă din filmele de groază

Ești suficient de curajos să vizitezi insula păpușilor? Ciudata insulă Xochimilco - mai bine cunoscută sub numele de Isla de las Muñecas sau Insula Păpușilor - se află chiar la sud de Mexico City.

Dar aici însă nu mai locuiește niciun om. Sunt doar păpuși. Mii de jucării mutilate atârnă de tavane, copaci și bărci acostate pe țărm. Unele sunt uriașe, altele sunt minuscule, există și câteva capete decapitate.

Unii localnici din apropiere susțin că insula este bântuită.

„Au fost instalate aparate și da, există activitate paranormală. Aici concentrația de energie este puternică, chiar o puteți simți. De aceea, Insula Păpușilor este unul dintre cele mai terifiante locuri din lume.””, spune José Gabriel González Franco, un ghid turistic local.

De ce se spune că este bântuită Insula Păpușilor?

Păpușile sunt adunate aici de 70 de ani. În 1950, după cum spune legenda locală, un copil a căzut în apă lângă insulă. Un bărbat din localitate pe nume Don Julián Santana a sărit să o salveze, dar copilul nu a mai avut nicio șansă.

Nu există un raport oficial al accidentului sau al morții, dar Don Julián Santana a marcat totuși locul în care spune că copilul a căzut și a murit cu un crucifix alb.

După moarte, Santana - o catolică care credea și în misticism - a fost cuprinsă de vinovăție. Se gândea că fantoma fetei ar putea bântui insula.

Atârnând jucăriile nedorite, rupte, ea spera să sperie sufletul copilului înecat și alte spirite despre care credea că o bântuie.

"Timp de peste 17 ani din viață a strâns păpuși din coșurile de gunoi sau din tomberoane, de la prieteni, de pe canale. Majoritatea au o particularitate: să fie păpuși urâte, păpuși bătrâne, păpuși arse, mutilate sau deformate. Asta era condiția", spune González Franco.

Astăzi, turiștii vin din toată lumea pentru a vizita insula înfricoșătoare .

„Dacă acum, în timpul zilei, te simți, nu știu, puțin ciudat, acum imaginează-ți noaptea când totul este în tăcere, auzi un zgomot ciudat”, spune Teresa Reina din Nayarit, Mexic .

„Nu știu, nu aș dormi aici, rețineți chiar dacă aș fi plătită.”

"Adevărul e că ți se face pielea de găină. Adică, da, poți simți o energie diferită, dar mi-a plăcut foarte mult. Cred că este o experiență diferită, dar unică", spune Natalia Pinzon, avocat din Columbia.

Aveți voie să vă aduceți propriile păpuși pentru a face cunoștință cu locuitorii Xochimilco. Dar orice ai face, nu lua nimic.

Succesul acestei insule este așa de mare încât, de-a lungul canalelor Xochimilco, există acum câteva replici ale Insulei păpușilor în zonele înconjurătoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE