Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Destinații de vacanță pentru toamnă. Cele mai bune locuri din Europa pentru a vedea peisajele superbe din acest sezon

Se apropie acel moment al anului, când nopțile devin mai lungi, temperatura scade și mirosul plăcintei de dovleac este în aer. Nu doar faptul că toamna va aduce mai multă răcoare după valurile de căldură ale verii, ci ne va aduce și peisaje cu culori uimitoare de toamnă.

Așadar, de ce să nu îți împachetezi puloverul preferat și să faci o excursie romantică în Europa pentru a vedea unele dintre cele mai frumoase peisaje pe care le are de oferit toamna?

Iată șapte destinații spectaculoase pe care să le vizitezi în acest sezon:

Lacul Bled, Slovenia

Oferind unele dintre cele mai spectaculoase vederi din Slovenia, Lacul Bled găzduiește singura insulă naturală a țării. O plimbare în jurul lacului durează aproximativ o oră și jumătate, timp suficient pentru a admira frunzele spectaculoase. Deși apa este prea rece pentru a înota în lunile de toamnă, puteți închiria o barcă cu vâsle și puteți explora insula Bled. Nu uitați să vă încărcați telefonul - fotografiile de aici sunt perfecte pentru Instagram.

Lake District, Anglia

Vizitând Lake District, veți vedea de ce zona a inspirat atât de mulți poeți romantici, de la Samuel Taylor Coleridge la Wordsworth. Totul constă în priveliștile sale uluitoare. Această porțiune protejată din nordul Angliei este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO din 2017. Îndreptați-vă spre Buttermere dimineața devreme pentru vremea senină și liniştită și bucurați-vă de lacul care e ca o oglindă care reflectă tot frunzișul de toamnă. Mergeți mai departe la Coniston Water după-amiaza pentru a vedea o combinație uimitoare de copaci.

Perthshire, Scoția

Nicăieri nu este toamna ca Scoția , iar comitatul Perthshire are niște priveliști spectaculoase. Cu un picior în Highlands și unul în Lowlands, Perthshire găzduiește Meikleour Beech Hedge, care se mândrește cu un record mondial Guinness ca având cel mai înalt gard viu din lume. Hermitage, o întindere uimitoare de pădure deținută de National Trust, se transformă în aur natural și rumeniu toamna și găzduiește ruine și totodată o cascadă.

Transilvania, România

Transilvania poate fi încă asociată cu vampirii și arhitectura gotică, dar este și unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a vedea culorile uimitoare de toamnă. Pădurea Mociar este cea mai veche pădure din România și se întinde pe 1.400 de acri din Transilvania, perfectă pentru a explora. O altă modalitate de a vă bucura de peisajul de toamnă este de a merge prin numeroasele drumuri de mare altitudine ale României. Drumul Transfăgărășan de 90 kilometri leagă Transilvania de Țara Românească și atinge o altitudine de 2.042 de metri, făcându-l al doilea drum ca înălțime din România.

Valea Loarei, Franța

Renumită în întreaga lume pentru vinul său , Valea Loarei strălucește toamna. Când nu gustați vinul, puteți vedea cum vița de vie devine roșie și violet intens la unele dintre castelurile locale. Château de Chaumont-sur-Loire este o destinație deosebită toamna, deoarece terenul este decorat cu dovleci și cucurbitacee, adăugând un fler deosebit în cadrul care e deja superb.

Laponia, Finlanda

Deși este mai tradițional asociat cu iarna decât cu toamna, Laponia e cu totul specială în acest sezon. Nu numai faptul că aurora boreală este, de fapt, cea mai puternică în această perioadă a anului, dar Rovaniemi - capitala Laponiei - este și plină de copaci frumoși. Deși s-ar putea să nu ningă, temperatura încă scade la -2°C, așa că nu uitați să vă îmbrcați bine.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE