Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Incidente la meciul Dinamo - CSA Steaua, din liga secundă. Meciul, întrerupt câteva minute din cauza torțelor

Jandarmii au confiscat mai multe materiale pirotehnice care aparțineau suporterilor stelişti, înaintea meciului de fotbal cu FC Dinamo Bucureşti.

15/05/2023 , 23:19

Dinamo a învins-o pe CSA Steaua cu 3-0

Dinamo Bucureşti a învins-o pe CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 3-0 (0-0), luni seara, pe Arena Naţională, într-un meci din etapa a noua a fazei play-off a Ligii a II-a de fotbal.

Dinamo s-a impus prin golurile marcate de Deniz Giafer (77) şi Lamine Ghezali (90+4, 90+9 - penalty) şi mai speră la promovarea directă în Superligă.

Echipa antrenată de Ovidiu Burcă a dominat jocul şi a avut prima ocazie în min. 25, când Ahmed Bani a centrat, Ghezali a reluat spre poartă, dar David Dincă a respins. Gazdele au avut alte două ocazii în finalei primei părţi, când Răzvan Patriche a reluat în bară după un corner (42), iar şutul lui David Irimia (45), din 7 metri, a fost respins de Dincă.

”În jurul orei 20:00, pe timpul afluirii suporterilor oaspeți, jandarmii au identificat patru persoane, având asupra lor materiale pirotehnice pe care intenționau sa le introducă în arena sportivă. În cauză, au fost întocmite actele necesare sesizării organelor de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995, privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, o altă persoană, din galeria echipei oaspete, a fost depistată, în zona turnichetelor, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen. În cauză, au fost întocmite actele necesare sesizării organelor de urmărire penală privind fapta de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, în conformitate cu prevederile Codului Penal.”, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei.

VEZI GALERIA
5 imagini

Zeci de amenzi date de jandarmi suporterilor

Mai mult decât atât, autoritățile au întocmit 10 acte de sesizare a organelor de urmărire penală şi au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale suporterilor.

”Au fost întocmite 10 acte de sesizare a organelor de urmărire penală, astfel:

  • 7 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materialelor explozive;
  • 2 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri;
  • un act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 372 Cod Penal (portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase).

De asemenea, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, astfel:

  • 5 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive;
  • 18 sancțiuni contravenționale în conformitate cu predederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, au fost aplicate 14 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 1 an.

Pe această cale, facem apel către toți suporterii să respecte recomandările organizatorilor și ale forțelor de ordine, să dea dovadă de dovadă de fair-play și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine.”, potrivit Jandarmeriei.

Acțiunea jandarmilor nu i-a intimidat pe suporteri. La începutul reprizei secunde, când scorul era 0-0, ultrașii au aprins torțe, le-au aruncat pe stadion și au incendiat scaune.

Vreme de 7 minute meciul a fost întrerupt din cauza exploziilor și a fumului dens. Partida de pe Național Arena s-a încheiat cu 3-0 pentru Dinamo, după o zi încărcată pentru autoritățile capitalei. Pe drumul către stadion, jandarmii au găsit materiale pirotehnice asupra suporterilor, dar și bagaje abandonate, pline cu artificii și petarde.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE