Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fanii Dinamo au devastat stadionul Ghencea la meciul cu Steaua. Cum arată peluza nord pe care au vrut s-o incendieze

Fanii lui Dinamo au distrus scaunele din peluza nord a stadionului Ghencea, după ce echipa lor preferată a pierdut marți meciul cu Steaua București în Liga a 2-a. Aproape 500 dintre acestea au fost rupte sau deteriorate, pagubele fiind estimate la 15.000 de euro, relatează eurosport.ro.

VEZI GALERIA
6 imagini

Meciul dintre CSA Steaua și Dinamo s-a încheiat cu scorul de 2-0. Furioși pentru că echipa controlată de Ministerul Apărării a câștigat partida, ”câinii” au făcut ravagii în peluza nord a stadionului Ghencea, unde au distrus aproape 500 de scaune.

Fanii Dinamo au vandalizat inclusiv toaletele, unde au smuls din perete două pisoare.

Mai mult, au lăsat în urmă și numeroase gunoaie, de la pahare de unică folosință, la bannere folosite de galerie în timpul meciului. În fotografiile surprinse de Eurosport pot fi văzute inclusiv obiecte pe care membrii galeriei le-au incendiat în timpul meciului.

De asemenea, fanii au aruncat cu petarde pe gazon, iar stadionul Ghencea urmează să găzduiască în luna iunie deschiderea Campionatului European de Fotbal Under 21.

VEZI GALERIA
6 imagini

sursă foto: Eurosport

Stadionul de 100 de milioane de euro din Ghencea, inaugurat în 2021

În iulie 2021, noul Stadion Steaua, construit cu ocazia organizării la Bucureşti a EURO 2020, a fost inaugurat în cadrul unui eveniment special organizat de Clubul Sportiv al Armatei la care au fost prezenţi câştigătorii Cupei Campionilor Europeni şi la care au asistat aproximativ 15.000 de spectatori, conform Agerpres.

După inaugurarea stadionului din Ghencea, FCSB a încercat în repetate rânduri să închirieze arena, însă echipa finanțată de Gigi Becali a fost refuzată de conducerea Ministerului Apărării.

De altfel, în luna mai 2022, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a dat în judecată Federaţia Română de Fotbal la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) şi cere suspendarea barajului de promovare în Liga I, conform Agerpres.

Violențe în care au fost implicați fanii CSA Steaua

În septembrie, cu Dinamo gazdă, pe Arena Națională, ultrașii steliști s-au luat la bătaie cu jandarmii. În clipurile postate pe grupurile fanilor se vede cum oamenii legii bat în retragere, după ce au fost atacați cu scaune, torțe și chiar extinctoare.

De altfel, altercațiile provocate de fani au început cu mai bine de 40 de minute înainte de startul jocului, iar meciul a început cu șapte minute întârziere, din cauza torțelor aruncate pe stadion.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE