Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tesla scade prețurile a șasea oară în acest an în SUA. Cât costă acum Model 3

Compania Tesla a anunțat că a redus prețurile mașinilor electrice Model Y și Model 3 pe piața din Statele Unite, înainte de a publica miercuri rezultatele financiare pentru primul trimestru, relatează agenția Reuters.

Aceasta este a șasea reducere de prețuri pe care o face compania condusă de Elon Musk. Astfel, în SUA, atât Model Y Long Range, cât și varianta Performance vor fi mai ieftine cu 3.000 de dolari. De asemenea, prețul unei mașini electrice Model 3 cu tracțiune spate scade cu 2.000 de dolari, ajungând la 39.990 de dolari.

Doar în acest an, producătorul de mașini electrice a scăzut prețul cu 11% în cazul Model 3 și cu 20% în cazul Model Y. Decizia vine în contextul în care Statele Unite, care este cea mai mare piață pentru Tesla, se pregătește să introducă reguli mai stricte care vor limita creditele pentru vehiculele electrice.

De asemenea, Tesla a scăzut prețurile în Europa, Israel și Singapore, precum și în Japonia, Australia și Coreea de Sud. În aceste condiții, ia amploare valul de reduceri pornit de China în ianuarie, pentru a crește cererea.

Cu toate acestea, Tesla a raportat, la începutul acestei luni, o creștere de 4% a livrărilor în primul trimestru, mai puțin decât creșterea secvențială de 17,8% din trimestrul al patrulea.

În plus, reducerile agresive de prețuri au generat temeri cu privire la marjele de profit ale companiei Tesla, care este lider în industrie.

Potrivit analiștilor, compania controlată de Elon Musk este așteptată să raporteze o creștere anuală de 24,2% a veniturilor din primul trimestru, la 23,29 miliarde de dolari, potrivit datelor Refinitiv.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE