Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tensiuni între suporteri, la meciul CSA Steaua-Dinamo. Jandarmii au dat amenzi și au confiscat materiale pirotehnice

CSA Steaua și Dinamo au fost adversare în această seară într-un meci din play-off-ul ligii secunde. CSA Steaua Bucureşti a învins-o pe FC Dinamo Bucureşti cu scorul de 2-0 (2-0), iar victoria din acest derby i-a adus revenirea pe primul loc al clasamentului.

Peste 20.000 de fani ai celor două echipe au asistat la partida de pe stadionul Ghencea, iar conflictul dintre galerii a început cu ore bune înainte de startul meciului.

Este prima partidă între CSA Steaua și Dinamo care a fost jucată pe noua arenă din Ghencea de când aceasta a fost construită.

Duelul a început încă de la orele prânzului, când au avut loc primele conflicte și altercații între grupuri de suporteri.

Zeci de fani ai echipei CSA Steaua s-au dus la stadionul Dinamo, iar zeci de persoane din galeria Dinamo au mers la stadionul din Ghencea pentru a pregăti coregrafia. Acolo au intrat în altercație cu un grup de steliști.

Ce măsuri au fost luate de Jandarmerie

”Pe timpul deplasării suporterilor dinamoviști, în zona intersecției dintre șoseaua Brașov cu bulevardul Drumul Taberei, un grup de suporteri ai echipei CSA Steaua s-au apropiat de aceștia cu intenția vădită de a-i provoca.

Jandarmii au intervenit prompt și i-au îndepărtat.De asemenea, până în acest moment niciun jandarm nu a necesitat îngrijiri medicale.”, transmite Jandarmeria București.

A fost nevoie de intervenția Jandarmeriei pentru ca lucrurile să nu degenereze. Au fost date și mai multe amenzi și persoane duse la secție.

Totodată, au fost confiscate mai multe materiale pirotehnice. Potrivit organizatorilor, în tribune ar trebui să fie în jur de 5.000 de fani dinamoviști.

Jandarmii bucureşteni au aplicat mai multe amenzi, precum şi decizii de interzicere a accesului la competiţii sportive, după incidentul de marţi în care au fost implicaţi suporteri ai echipelor de fotbal CSA Steaua şi FC Dinamo 1948.

De asemenea, au fost întocmite nouă acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, pentru săvârşirea unor infracţiuni, informează Jandarmeria Bucureşti.

Conform sursei citate, şase acte de sesizare au fost făcute în conformitate cu prevederile Legii 126/1995 privind regimul materialelor explozive, unul în conformitate cu prevederile Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, unul pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi unul pentru distrugere.

Jandarmii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, patru în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive şi şapte pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

"Totodată, au fost aplicate 8 sancţiuni complementare privind interzicerea accesului la competiţiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an", se mai menţionează într-o informare transmisă de Jandarmeria Bucureşti.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE