Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Încă un azil care funcționa ilegal, descoperit în Voluntari. Amenda primită de administratorii centrului

Un azil pentru bătrâni, care funcționa fără licență valabilă, a fost descoperit joi în orașul Voluntari. Centrul este administrat de către o asociație, iar în acest caz a fost deschis un dosar penal de către IPJ Ilfov.

”La data de 27 iulie, poliţiştii din Ilfov au efectuat verificări la un cămin din Voluntari, unde funcţionează o asociaţie, având ca obiect îngrijirea persoanelor vârstnice. În cadrul verificărilor efectuate, asociaţia nu a putut pune la dispoziţie o licenţă valabilă de funcţionare.

În cadrul activităţilor, au fost informaţi reprezentanţi ai Prefecturii Ilfov, precum şi personalul specializat din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Ilfov, pentru luarea măsurilor legale din competenţă. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu, context în care au deschis un dosar de urmărire penală, în care efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi şi vătămare corporală din culpă", a anunţat vineri IPJ Ilfov, potrivit Agerpres.

De asemenea, în cadrul verificărilor, poliţiştii din Voluntari au aplicat o amendă de 10.000 de lei.

Curtea de Apel București a decis, joi, ca frații Daniel și Ștefan Godei, patronii ai ”azilelor groazei” din Ilfov, să rămână în arest preventiv. Frații Godei sunt considerați de procurorii DIICOT liderii unuia dintre cele două grupuri infracționale care au acționat în cele trei azile din județul Ilfov în care s-au făcut percheziții la începutul lunii iulie.

Anchetatorii au făcut percheziții la trei cămine de bătrâni din Voluntari și Afumați, în care acționau două grupări infracționale.

Potrivit procurorilor DIICOT, cei 98 de bătrâni care se aflau în cele trei azile au fost maltratați și privați de hrană și medicamente. De asemenea, nu li s-a asigurat igiena.

Toți acești inculpați sunt cercetați pentru mai multe infracțiuni; constituire de unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, fals intelectual sau delapidare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE