Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful AJPIS Mureș, demis în urma ororilor descoperite la azilul din Bărdești

Cristian Viorel Răduţ, directorului executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Mureș, a fost demis din funcție, ca urmare a neregulilor descoperite de autorități în azilul din localitatea Bărdești. Informația a fost confirmată pentru Euronews România de reprezentanții Prefecturii Mureș.

”Directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăți și Inspecție Socială  Mureș, Cristian Viorel Răduţ, a fost eliberat din funcție. Pe perioada cercetării administrative, acesta a fost mutat pe o funcție publică de execuție, din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăți și Inspecţie Socială Mureș. Atribuțiile corespunzătoarea funcției publice de conducere temporar vacante de director executiv al AJPIS Mureș sunt delegate doamnei Baricz Semina, șef serviciu”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Mureș.

Totodată, prefectul județul Mureș, Mara Togănel, a dispus verificarea tuturor unităților de asistență socială care funcționează pe raza județului Mureș.

”Pentru situații de încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale beneficiarilor, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități din cadrul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale a retras licența de funcționare a Centrului de Îngrijire și Asistență “Căsuța lu’ Min”, eliberată la data de 28 decembrie 2020”, au mai precizat Prefectura Mureș.

Patronul Asociației Re min și al centrului, dar și angajații care au lucrat la centrul din Bărdești vor fi audiați în următoarele ore.

Autoritățile centrale au demarat mai multe anchete, iar Corpul de Control al Ministerului Muncii va ajunge azi la Târgu Mureș, la Agenția Județeană de Plăți și Inspecții Sociale pentru a verifica care a fost situația beneficiarilor din azil.

De asemenea, ancheta în cazul azilului din localitatea Bărdeşti, unde oamenii erau cazaţi printre grămezi de moloz, pe saltele pline de fecale, urină şi sânge, a fost preluată de DIICOT Târgu Mureş.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE