Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Frații Godei rămân în arest preventiv. Curtea de Apel București a decis să prelungească măsura pentru încă 30 de zile

Update: Daniel și Ștefan rămân în arest preventiv încă 30 de zile, a decis, joi, Curtea de Apel București. Măsurile preventive rămân și pentru ceilalți inculpați. Decizia e definitivă.

„În baza 204 cpp respinge ca nefondate contestațiile formulate de Godei Daniel, Godei Ștefan Cristian, Pleșa Gheorghe, Bosîncianu Glorentina, Cărăulașu Ioana Andreea și Tudorancea Cristina. Definitivă”, se arată în minuta instanței.

Știrea inițială: Frații Godei, patroni ai "azilelor groazei" din Ilfov, au fost aduși, joi, la Curtea de Apel București. Judecătorii urmează să decidă dacă mențin arestul preventiv în cazul lor sau dacă îi plasează sub altă măsură preventivă.

Frații Ștefan și Daniel Godei sunt considerați de procurorii DIICOT liderii unuia dintre cele două grupuri infracționale care au acționat în cele trei azile din județul Ilfov în care s-au făcut percheziții la începutul lunii iulie.

Anchetatorii au făcut percheziții la trei cămine de bătrâni din Voluntari și Afumați, în care acționau două grupări infracționale.

Frații Godei au ales să nu facă declarații în fața presei. Au fost aduși la Curtea de Apel din arest și au intrat în sala de judecată, unde cer magistraților o măsură preventivă mai blândă, precum controlul judiciar.

În schimb, procurorii DIICOT cer menținerea arestului preventiv în cazul lor și menținerea arestului la domiciliu sau măsuri mai dure în cazul celorlalți inculpați.

Sunt două loturi. Sunt 24 de inculpați, motiv pentru care judecătorii au decis împărțirea persoanelor în două loturi ca ședința să nu dureze foarte mult.

Primul lot a avut termen săptămâna trecută pentru contestarea măsurilor preventive. Judecătorii de la Curtea de Apel au decis să le mențină.

Frații Godei mai au la ora 13 încă un termen la Tribunalul București, unde se judecă în primul instanță cererea procurorilor de prelungire a măsurii arestului preventiv.

Procurorii cer aceeași măsură și în cazul celor inculpați care sunt arestați din primul lot. Este vorba despre un fost șef de serviciu de la Direcția de Asistență Socială Ilfov și de un fost polițist, implicați în cele două grupări infracționale.

Potrivit procurorilor DIICOT, cei 98 de bătrâni care se aflau în cele trei azile au fost maltratați și privați de hrană și medicamente. De asemenea, nu li s-a asigurat igiena.

Toți acești inculpați sunt cercetați pentru mai multe infracțiuni; constituire de unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, fals intelectual sau delapidare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE