Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Imagini virale cu mașini care sar peste gropile din Constanța: ”Din ce repară, mai mult strică”

Imaginile cu mașinile care trec peste gropile din Constanța au devenit virale pe internet. Culmea este că multe dintre gropi sunt recent asfaltate.

Viceprimarul spune că și el este victimă, alături de ceilalți șoferi constănțeni. Totodată îi îndeamnă pe păgubiți să se adreseze instanțelor.

Reabilitările făcute din fonduri europene

Imaginile au fost surprinse pe unul dintre bulevardele din Constanța recent asfaltate. Tronsonul face parte dintr-un amplu proiect de reabilitare a infrastructurii stradale finanțat din fonduri europene, în valoare de 90 de milioane de lei.

La lumina zilei, locul a fost împânzit de muncitori și semnalizat, însă nici urmă de reparații capitale.

Șoseaua s-a surpat, susțin autortitățile locale, din cauza unei avarii a regiei de apă.

Ionuț Rusu – viceprimarul muncipiului Constanța: O conductă veche de peste 50 de ani s-a spart. Fiind de diametru mare, nu s-a simțit scăderea în presiune și ne-a trezit acum că am făcut fix o gaură cât se poate de mare într-un bulevard proaspăt reabilitat, proaspăt asfaltat. Avem iarăși o gaură și trebuie refăcută infrastructura la 7 metri.

Șoferii sunt nemulțumiți

Nu este însă singura problemă. Pe un alt bulevard, recent reabilitat, tot cu fonduri europene, asfaltul a început să se lase, iar locul este acum semnalizat cu balize și nu cu indicatoare așa cum prevede legislația rutieră.

Șofer: Drumurile, din păcate, sunt o catastrofă și din ce repară ei, mai mult strică din păcate. Oriunde, pe orice bulevard nou asfaltat, după o săptămână apar alte gropi, alte gropi, alte gropi. Nu știu cum au asfaltat că deja e lăsată șoseaua.

Șofer: Dezastru, e mai rău ca în Ucraina.

Șofer: Sunt foarte multe probleme, ba sparge, ba pune la loc, iar sparge, niciodată nu poți să știi pe unde mergi, pe unde dai, unele nici măcar nu sunt asigurate. Și o ține așa de un an și ceva.

Gropile din asfalt nu pot fi evitate nici de conducerea municipalității. Ne-o mărturisește chiar viceprimarul.

Ionuț Rusu – viceprimarul municipiului Constanța: Și eu am janta ruptă. Din fericire, am CASCO.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE