Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șoferi de Tesla, acuzați c-ar purta casca Apple Vision Pro în timp ce conduc. Avertismentul lansat de un oficial american

Secretarul american al Transporturilor, Pete Buttigieg, a declarat că oamenii ar trebui să fie atenți în permanență în trafic, în contextul în care unii șoferi ai mașinilor electrice Tesla au fost filmați în timp ce purtau la volan ceea ce pare a fi noua cască cu realitate mixtă Apple Vision Pro, relatează The Guardian.

Buttigieg a reacționat după ce un șofer de Tesla ce purta o cască cu realitate virtuală a fost filmat în trafic, în timp ce gesticula ca și cum ar folosi o tastatură. Clipul publicat pe platforma X a fost vizionat de peste 24 de milioane de utilizatori.

Deși Tesla dispune de sisteme de asistență la conducere precum Autopilot sau Enhanced Autopilot, acest lucru nu înseamnă că aceste mașini electrice sunt complet autonome, a avertizat Buttigieg.

"Vă reamintim - toate sistemele avansate de asistență la conducere disponibile în prezent necesită ca șoferul să dețină controlul și să se implice pe deplin în activitatea de conducere în orice moment", a declarat Buttigieg.

Săptămâna trecută, Apple a lansat casca Vision Pro care, datorită unui sistem de camere, senzori și display-uri, poate îmbina imagini din realitatea virtuală și cu cele din viața reală. Compania americană a precizat că oamenii nu ar trebui să folosească niciodată acest gadget în timp ce conduc o mașină, însă nu a reacționat după aceste imagini au fost distribuite pe rețelele de socializare.

În iunie 2023, Apple a prezentat Vision Pro, casca care permite utilizatorilor să interacționeze cu ”aplicații și experiențe” într-o realitate augmentată (AR) sau într-un spațiu de realitate virtuală (VR) complet imersiv, a declarat Alan Dye, vicepreședinte Apple pentru designul interfeței umane.

”Apple Vision Pro se bazează exclusiv pe ochii, mâinile și vocea dumneavoastră. Navighezi în sistem pur și simplu cu ajutorul privirii. Pictogramele aplicațiilor prind viață atunci când le privești; este suficient să atingi cu degetele împreună pentru a selecta și să dai ușor cu mâna pentru a derula”, a declarat Dye, în iunie.

”Apple Vision Pro va schimba modul în care comunicăm, colaborăm, lucrăm și ne bucurăm de divertisment”, a declarat directorul executiv al Apple, Tim Cook.

Cu toate acestea, compania american nu a intenționat niciodată ca Vision Pro să schimbe modul în care oamenii fac naveta.

Potrivit The Guardian, reprezentanții Tesla nu au răspuns solicitării de a oferi un punct de vedere pe această temă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE