Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO. Șofer oprit cu arma la protestul fermierilor. Un agent SIAS a îndreptat arma spre o mașină care a intrat într-o zonă restricționată

Incident sâmbătă la protestul transportatorilor de la Constanța. Un agent al Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale a scos arma pentru a opri un șofer care voia să treacă printr-o zonă restricționată.

După ce imaginile au devenit publice, Poliția din Constanța a transmis, printr-un comunicat, că gestul angajatului a fost pentru a înlătura pericolul, deoarece șoferul nu s-a oprit la indicațiile polițiștilor și a continuat să se îndrepte cu mașina către demonstranți și forțele de ordine. În plus, Poliția menționează că a fost vorba de o armă de vânătoare.

”Ca urmare a imaginilor apărute în spațiul public, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:

În seara de 13 ianuarie a.c, în timpul protestului transportatorilor din municipiul Constanța, unul dintre participanții la trafic nu a respectat dispozițiile polițiștilor aflați în dispozitiv și s-a îndreptat cu autoturismul către participanții la acțiunea de protest, precum și către efectivele dispozitivului de ordine și siguranță publică.

În acest context, un luptător din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pentru a înlătura pericolul la adresa dispozitivului de ordine, precum și a protestatarilor, s-a poziționat cu genunchiul stâng pe vehiculul condus de persoana respectivă și a îndreptat arma din dotare către blocul motor al vehiculului.

Menționăm că este vorba de o armă, cu muniție neletală.​”, potrivit IPJ Constanța.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE