Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Imagini inedite de la întâlnirea Principesei Margareta și Principelui Radu cu Regele Charles al III-lea, înainte de încoronare

Principesa Margareta, Custodele Coroanei, și Alteța Sa Regală Principele Radu au participat la recepția de gală, oferită vineri de Regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham, în onoarea oaspeților la ceremonia de încoronare.

Familia Regală a României a făcut publice mai multe fotografii din timpul întâlnirii cu suveranul britanic.

”La invitația Majestății Sale Regelui Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort se află într-o vizită la Londra, în zilele de 4-8 mai 2023, pentru a lua parte la ceremoniile de Stat prilejuite de Încoronarea suveranului britanic și a Reginei Consort.

Este a cincea vizită externă a Familiei Regale a României din anul 2023, după participarea Principelui Consort în Grecia, la funeraliile regale de la Atena (ianuarie) și în Republica Moldova, la Forumul Economic sub auspicii regale (februarie), vizita Custodelui Coroanei în Suedia (martie) și vizita Principelui Radu în Germania (aprilie).

Vineri, 5 mai, Majestatea Sa și Principele Consort au luat parte la recepția de Stat oferită la Palatul Buckingham de către Majestatea Sa Regele Charles. Alături de Familia Regală britanică, la recepție au luat parte Familiile Regale străine, șefi de Stat ai lumii și înalți reprezentanți ai țărilor din Commonwealth”, se arată într-un comunicat al Familiei Regale a României.

Principesa Margareta și Principele Radu, printre membrii familiilor regale invitate la ceremonia de încoronare

Principesa Margareta și ASR Principele Radu au participat sâmbătă la ceremonia Încoronării, oficiată de Arhiepiscopul de Canterbury la Abația Westminster.

”A fost a 40-a Încoronare a unui monarh britanic, găzduită de Abație, în ultima mie de ani. La ceremonie au luat parte Familia Regală britanică, Familiile Regale străine, înalți reprezentanți ai țărilor din Commonwealth, șefi de Stat ai lumii, membri ai Guvernului și Parlamentului britanic, personalități din societatea civilă, reprezentanți ai organizațiilor cu patronaj regal, veterani și reprezentanți ai instituțiilor Credinței din toate confesiunile și din toate religiile.

Tot sâmbătă, la ora 13, Majestatea Sa și Principele Consort au răspuns invitației la dejunul oficial oferit de ministrul Afacerilor Externe al Regatului Unit, The Right Honourable James Cleverly. În încheierea dejunului, cuplul regal român a asistat la survolarea Palatului Buckingham de către formațiuni aeriene aparținând celor trei forțe armate ale Regatului Unit, British Army, Royal Navy și Royal Air Force”, notează sursa citată.

Regele Charles al III-lea a fost încoronat în cadrul unei ceremonii, la abaţia Westminster din Londra. Încoronarea face parte dintr-un weekend prelungit, bogat de sărbători organizate în cinstea noului monarh, de la petreceri stradale la concerte.

Regele Charles a urcat pe tron după moartea Reginei Elisabeta a II-a, pe 8 septembrie 2022, devenind astfel cel mai în vârstă nou monarh din istoria Marii Britanii. Din acel moment a fost lansată "Operaţiunea Golden Orb" (Globul de Aur), numele de cod dat planurilor pentru evenimentul încoronării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE