Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ilie Năstase, despre suspendarea primită de Simona Halep. ”O decizie urâtă. A fost numărul unu mondial. Nu putem să o tratăm așa”

Ilie Năstase, fost numărul unu mondial în tenis, a declarat, în direct la Euronews România, că este ”prima oară” când aude despre o suspendare pe o perioadă de patru ani din circuit, decizia primită de Simona Halep, găsită vinovată în cazul de dopaj. De asemenea, fostul mare tenismen a precizat că hotărârea ar trebui contestată, în așa fel încât Simona Halep să poată primi, probabil, un an de suspendare.

E o decizie urâtă care vine după un an de zile. Au mai fost cazuri; cazul Sharapova și s-a decis în două-trei zile.

E prima oară când aud de patru ani. În toate sporturile nu am auzit. Un an am auzit, dar patru nu am auzit. Înțeleg că vor să facă apel și să-i dea doar un an”, a declarat Ilie Năstase, la Euronews România.

Ilie Năstase: Un an de zile au privat-o de dreptul la muncă

Fostul tenismen consideră că Simona Halep a fost privată de dreptul la muncă timp de un an.

”Pot da în judecată. Un an de zile nu a primit (o decizie, n.red). E munca ei. Dacă nu joacă un an, cu toate că are bani, nu contează. Au privat-o de dreptul la muncă.

A fost numărul unu mondial. Nu putem să o tratăm așa. Nu știu de ce au lungit-o. Care sunt motivele”, a mai precizat Ilie Năstase.

Cel care a fost inclus în anul 2005 de ”TENNIS Magazine în lista celor ”40 cei mai mari jucători de tenis din ultimii 40 de ani” crede că Simona Halep ar putea reveni în tenis în cazul în care va reuși să scadă perioada de suspendare.

”Trebuie să facă apel și dacă se poate să ajungă la un an, e ideal. Ea un an poate să se antreneze și să revină, numai că acum trebuie să vedem cât de repede poate să facă apelul.

Dacă aș fi avocatul ei, aș da în judecată pentru că ea nu a mai putut să muncească un an de zile”, a concluzionat Ilie Năstase.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE