Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Guvernul a dat undă verde pentru noul stadion Dinamo. Ar putea fi cel mai scump din țară, după Arena Națională

Guvernul a dat undă verde, în ședința de joi, 21 martie, pentru demararea procedurilor de construcție a stadionului Dinamo, din Bulevardul Ștefan cel Mare.

Executivul a aprobat ”indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții `Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo Bucureşti, Şos. Ştefan cel Mare, nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2, București`”.

Acesta era ultimul pas pentru a putea fi construit stadionul.

Hotărâre de guvern: a fost aprobată construcția stadionului Dinamo

În hotarârea de guvern se precizează că finanţarea se va face de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării și Ministerul de Interne.

Noul stadion Dinamo ar urma să aibă aproximativ 25.000 de locuri și va costa în jur de 170 de milioane de euro.

Dacă suma se confirmă, atunci stadionul Dinamo ar fi al doilea dintre cele mai scumpe arene construite în România, după Arena Națională, care a costat în jur de 234 de milioane de euro.

Stadionul din Timișoara ar fi pe locul al treilea, cu costuri estimate la 167,3 milioane de euro, iar arena Steaua a costat 95 de milioane de euro.

Tribunele vor fi integral acoperite. Nu a fost avansat un termen exact pentru finalizarea construcției.

Noua arenă din șoseaua Ștefan ce Mare va avea și o parcare VIP cu aproximativ 200 de locuri și spații pentru spectatorii cu dizabilități.

Comunicat oficial: ”In temeiul prevederilor art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările şi completările ulterioare,

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art. 1. Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții ..Construire Arenă multifuncțională C.S. Dinamo Bucureşti, Şos. Ştefan cel Mare, nr. 7-9, Lot 1/1, sectorul 2, Bucureşti", realizat prin Compania Națională de Investiții "C.N.I." - S.A., prevăzuți în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art. 2. Finanţarea obiectivului de investiții prevăzut la art. 1 se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației şi prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne, alocat pentru Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse de finanțare legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Art. 3. Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației, prin Compania Națională de Investiții ..C.N.I." - S.A. răspunde de modul de utilizare a sumelor aprobate potrivit prevederilor prezentei hotărâri”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE