Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hala Obor, închisă din nou. Activitatea a fost suspendată pentru șase luni

Hala veche din Obor a fost închisă din nou. De data aceasta, inspectorii ANPC au pus lacătul pentru o perioadă de șase luni. Decizia vine după ce au fost găsite aceleași nereguli ca în 2019 și 2021, când activitatea a mai fost suspendată.

Cu toate aceste ocazii, atât societatea care administrează Hala, cât şi operatorii economici care comercializează, în mod special, produse alimentare, în complex, au fost amendaţi şi au primit măsuri complementare de reparare a spaţiului şi de remediere a stării de curăţenie şi a echipamentelor folosite, care nu au fost duse la îndeplinire sau realizate parţial.

VEZI GALERIA
5 imagini

Nu doar în hala veche au fost găsite probleme. Afară, unii comercianți țineau marfa în soare sau o acopereau cu pături pline de praf, iar peștele îl cărau în brațe.

„În continuare, subsolul acestei clădiri este o groapă de gunoi, în continuare acolo cu siguranță nu sunt luate măsuri care să prevină infestarea cu șobolani. Inclusiv chiriașii care au activitate acolo recunosc că igienizarea este opțională sau deloc. Vorbim despre hala veche și despre o serie destul de importantă din numărul de operatori economici de acolo, și față de aceștia au mai fost luate măsuri în trecut, așa cum vedeți în materialele prezentate, peștele cărat cu căruciorul sau în brațe, în continuare peștele este expus temperaturilor de peste 30 de grade. Vorbim de patru operatori economici ce țin produse care ar trebui păstrate la 18 grade la temperatura ambientală, iar la final, ei își acoperă produsele cu niște materiale pline de praful din hală,” a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE