Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Apele Române au dat amenzi de peste trei milioane de lei în primele patru luni ale anului

În primele patru luni ale anului 2022, la nivel național, au fost desfășurate 2.525 de controale de către inspectorii din cadrul Administrației Naționale ”Apele Române”. Aceștia au aplicat amenzi în valoare totală de 3.003.500 lei pentru nerespectarea legislației din domeniul gospodăririi apelor și au înaintat 4 sesizări către organele de cercetare penală, conform unui comunicat remis.

Dintre acestea, cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale, în valoare de 1.470.000 lei, acesta reprezentând un procent de 47% din totalul amenzilor aplicate.

Au fost aplicate amenzi în valoare de 873.500 lei, în cadrul a peste 600 de controale desfășurate în luna aprilie de către inspectorii din cadrul Administrației Naționale ”Apele Române”, conform unui comunicat remis.

Echipele de inspectori din cadrul Administrației Naționale ”Apele Române” acționează în teren prin verificarea și, după caz, sancționarea celor care nu respectă legislația din domeniul apelor. În cadrul acțiunilor de control, inspectorii stabilesc măsuri care vizează readucerea apelor și a lucrărilor afectate la starea inițială prin aplicarea principiului ”poluatorul plătește”.

Activităţile Inspecţiei Administraţiei Naţionale "Apele Române" sunt în plină desfăşurare şi se vor intensifica în perioada următoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE