Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Guvernul vrea modernizarea Canalelor Dunăre - Marea Neagră şi Poarta Albă - Midia, Năvodari, pentru navigație

Un proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici privind modernizarea canalelor Dunăre - Marea Neagră şi Poarta Albă - Midia, Năvodari în vederea creşterii siguranţei navigaţiei se află pe agenda şedinţei de Guvern de miercuri, potrivit unei informări de presă a Cabinetului Ciucă.

Executivul urmează să mai discute un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea HG nr. 832/2022 privind stabilirea atribuţiilor, organizarea şi funcţionarea Cancelariei prim-ministrului.

Un alt proiect de hotărâre care urmează să fie analizat vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea sediului administrativ al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din Strada Batiştei nr. 25 din Bucureşti.

De asemenea, Cabinetul Ciucă urmează să stabilească modalitatea de acordare a despăgubirilor pentru pagubele şi/sau daunele produse de speciile de faună de interes cinegetic cuprinse în anexele nr. 1 şi 2 la Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006 şi unele măsuri de punere în aplicare a acesteia, potrivit Agerpres.

Pe agenda Guvernului se mai află un memorandum referitor la aprobarea componentei instituţionale a României în Comitetul de Monitorizare aferent Programului Interreg VI-A NEXT România - Republica Moldova şi o analiză privind proiectul de hotărâre pentru actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deţinut de personalul militar, respectiv poliţiştii şi poliţiştii de penitenciare.

În cadrul şedinţei Executivului va fi prezentată şi o informare privind elaborarea studiului comparativ referitor la practicile şi instrumentele tehnice utilizate de către alte state pentru accesibilizarea proceselor electorale pentru persoanele cu dizabilităţi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE