Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primele croaziere internaţionale pe Dunăre pentru turiştii români

Din 5 mai, turiștii români vor avea acces la croaziere dunărene internaţionale, operate cu o navă românească - nava fluvială de croazieră MS Diana, relatează Agerpres. Croazierele pornesc din portul Orșova și au diferite destinații.

Traseul croazierelor

Prima croazieră va debuta pe 5 mai, pe traseul Orşova - Veliko Gradiste - Belgrad. În total sunt programate 20 de croaziere, cu durata cuprinsă între 5 şi 8 zile (respectiv de 4, 6 şi 7 nopţi), în perioada mai - octombrie.

Croazierele operate de către nava MS Diana pornesc din portul Orşova şi au ca destinaţii porturile Veliko Gradişte - Belgrad - Novi Sad (Serbia) şi Vukovar (Croaţia), iar tarifele sunt cuprinse între 550 şi 990 de euro de persoană. Tarifele includ toate mesele, excursii cu ghizi locali, vorbitori de limba română, precum şi servicii exclusiviste la bord.

Un concept unic

Începând cu 2021, MS Diana a lansat o premieră pentru turismul din România: o călătorie care prezintă Delta Dunării pe toate cele trei braţe de vărsare în Marea Neagră şi Fluviul Dunărea. Anul trecut, peste 2.000 de turişti români şi străini s-au bucurat de vacanţe la bordul MS Diana, de unde au putut admira frumuseţile Deltei Dunării, dar şi atracţiile cultural-istorice din Ucraina (Izmail, Cetatea Alba, Valcov şi Odesa).

Marius Crivţonencu, armatorul navei MS Diana, a declarat că aceasta este o nouă şansă românilor şi turiştilor din lumea întreagă să descopere Dunărea în toată splendoarea ei, în orice perioadă a anului, în orice anotimp. Croaziera este special concepută pentru turiștii români, ca să poată admira zona spectaculoasă a Cazanelor, dar şi atracţiile turistice ale Serbiei şi Croaţiei, precum Belgrad, Novi Sad sau Vukovar.

MS Diana este dotată cu 40 de camere, single, duble şi tip apartament, care pot găzdui până la 80 de pasageri. Fiecare cameră sau apartament are câte o denumire specifică unei localităţi din Delta Dunării.

Cabinele sunt dotate cu aer condiţionat, toaletă şi duş, TV satelit şi prize de alimentare (220v). Restaurantul este situat la deck-ul inferior, în timp ce Lounge Bar-ul se află la cel superior, având o zonă de bar, cu fotolii, canapele de relaxare şi ferestre mari care permit admirarea peisajului în timpul croazierei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE