Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Guvernul vrea impozite mai mari la jocurile de noroc și creșterea TVA-ului la băuturile carbogazoase

Guvernul va aplica noi măsuri fiscale începând cu anul viitor. În ședințe paralele, liberalii și social-democrații au prezentat o serie de măsuri, printre care creșterea TVA-ului la băuturile carbogazoase cu zahăr sau creșterea impozitării la jocurile de noroc.

Liberalii au anunțat că nu renunță la cota unică de impozitare

Liberalii au anunțat că nu renunță la cota unică de impozitare, dar și că nu susțin suprataxarea. Întrebat de taxa de solidaritate, premierul Nicolae Ciucă a punctat că acum nu e momentul să vină cu impozite noi.

Nicolae Ciucă, premierul României: „Am decis în ceea ce privește fiscalitatea, PNL va susține menținerea cotei unice de impozitare, astfel încât să putem să asigurăm stabilitatea și predictibilitatea mediului de afaceri. Nu vom susține suprataxarea, pentru a putea să asigurăm protecția locurilor de muncă și să putem să gestionăm, astfel încât să nu crească prețurile la bunuri și servicii. În situația de criză în care ne găsim, ținând cont că există oportunitatea ca multe afaceri să se relocheze și pentru a menține o economie stabilă și echilibrată avem nevoie de investiții. Nu cred că este momentul să venim cu taxe și impozite, care să se îndrepte împotriva dorinței de a investi și de a asigura baza necesară echilibrului economic.”

Impozite mai mari la jocurile de noroc și creșterea TVA-ului la băuturile carbogazoase

Premierul a mai adăugat că Guvernul se gândește la eliminarea facilității fiscale pentru băuturile carbogazoase de zahăr și la creșterea impozitelor pentru jocurile de noroc.

Nicolae Ciucă, premierul României: „Sunt o serie întreagă de alte elemente tehnice, ce urmează să fie stabilite.”

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților: „De exemplu, pentru catering și alimentație publică era TVA 5 la sută și s-a propus venirea la 9 la sută, cum este și excepția pentru alimentele de bază și pentru alimente, în general, adică nu poți o abordare diferită, de la 5 la sută restaurant, dar 9 la sută în magazine la zahăr.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE